„A nemzet magyar hangja”

A balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Házban folytatódik a Balatonszemesi Téli Esték programsorozata.  Március 22-én 18 órakor Dr. Bogár László közgazdász professzor tart előadást Háború a nemzet ellen címmel.


A Művelődési Ház vezetője, Róka László szerint fontos, hogy ezek a programok szerves részét képezzék egy közművelődési intézmény feladatainak. Így a korábbi előadók – Dörner György színművész és Dr. Papp Lajos szívsebész professzor – mellett most a népszerű közgazdászt látja vendégül Szemes.
Bogár László az est során bemutatásra kerülő, Háború a nemzet ellen című könyvéből Jelenczki István készített dokumentumfilmet, amely bemutatja, hogyan számolták fel a külső és belső hatalmi erők a nemzeti vagyont a magyar rendszerváltás után.
Bogár László a következőképpen ír a helyzetről: „A magyar társadalom történelmének egyik legmélyebb és legsúlyosabb válságát éli át. Az előttünk álló évtized kihívásának veszélyei „kockázatai és mellékhatásai” csak a XX. század legkritikusabb szakaszaihoz mérhetők. A nemzet, mint közösség „spirituális teste”, vagyis lelki, erkölcsi és szellemi talapzata, romokban hever, „fizikai teste”, vagyis népesedése és egészsége lepusztulási lejtőn halad gyorsulva lefelé, „anyagi teste”, vagyis gazdasága, a globális hatalomgazdaság kifosztó-szivattyúinak csapdájában vergődik. Ebből a végzetes helyzetből csak egy olyan átfogó és összehangolt, igen széleskörű hosszú távú együttműködésre épülő nemzetstratégiai jelenthet kiutat, amelynek felépítése lassan talán elkezdődik. Minden felelősen gondolkodó magyar, bárhol is él, „alkotó-társ” ebben a folyamatban, mert mindnyájunk tudására és bátorságára szükség lesz a kiút megtalálásához. Mert, mint Szabó Dezső fogalmazott: „Minden Magyar Felelős Minden Magyarért”. Bogár tanár úr, aki az utóbbi hónapok, évek egyik legaktívabb közszereplője, rendszeresen publikál a sajtóban és népszerű médiaszereplő. Derűs megfogalmazása szerint „a nemzet magyar hangja”. Mélyreható, széles látókörű elemzései egyértelműen rávilágítanak korunk problémáira, és iránymutatást is adnak a megoldásra. Az elmúlt év eseményeit és a jelenlegi helyzetet is áttekintjük majd segítségével: kérjük, készüljenek kérdéseikkel!



.
SZUPERINFO.HU