„Mulassunk hát húshagyóig, Míg farsangunk ki nem űzik!”

„Mulassunk hát húshagyóig, Míg farsangunk ki nem űzik!”
Farsangi vigalom a Belvárosi Általános Iskolában A farsang vízkereszttől a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószer-dáig tart. Ez a tavaszvárás, mulatozás, bolondozás, eszem-iszom és az udvarlás időszaka.

Az iskolában is karneváli hangulat uralkodott február 8-án, az aula gyönyörű palotává változott. Az udvarhölgyek és kísérőik, valamint a hercegi pár bevonulását sok száz kíváncsi szempár kísérte. A 8.a osztályosok palotás tánca után fergeteges taps dicsérte az osztályok produkcióit.

A 21. századi iskola kihívásainak bátran elébe mentek az interaktív hupikék törpikék; s a mesevilágot a valóval ötvözte Hómenőcske és a hét lovászfiú. Több csoport zenés-táncos ko-reográfiát állított össze: Barbie fiúk és Barbie lányok ropták a táncot a parketten; a Gangnam Style, a dél-koreai PSY dalára is mozgásba lendültek a rap szerelmesei; sörtáncot jártak a nemzetiségisek. Majd a boszorkányok félelmetes lakhelyére, a Banya-tanyára repültünk sep-rűnyélen; s a táncosokra is vérfarkasok, vámpírok és zombik vártak a félelem éjszakáján. Az életre kelt dominók kedves játékunkat idézték; a majomcsapat pedig az indiai dzsungelbe hív-ta a közönséget.

A vidám műsorszámok után a végzős diákok keringővel nyitották meg a bált. Ezt követ-te a hetedhét országra szóló dínom-dánom..
SZUPERINFO.HU