Frissítve:

„Soha nem követtem semmilyen iskolát”

„Soha nem követtem semmilyen iskolát”
Új részekkel látható a Pulitzer-emlékdíjas Propaganda című műsor a SuperTV2 és a TV2 csatornán Till Attila vezetésével.

hiba beküldése

Az 50 perces epizódokban két személy játszik főszerepet, egy népszerű, közéleti híresség és egy olyan civil ember, aki a nyilvánosságtól távol éri el nem mindennapi eredményeit.
– Tíz évvel ezelőtt kezdődött a Propaganda története. Milyen helyet foglal el az Ön szívében?
– Mindig szerettem ezt a műsort. Az interneten közel száz portrét lehet megtekinteni olyan emberekről, akikről mások talán nem forgattak volna, főleg nem ennyire hosszú anyagot. Ilyen értelemben a Propaganda egy űrt is pótol, ami a kultúra és a média kapcsolatát illeti. Éjszaka is sokan nézik 

– Mi alapján választják ki, hogy kik kerülnek a műsorba?
– Elsősorban a saját ízlésvilágunkat tükrözi, hogy kikkel forgatunk, de az idő szűke miatt sajnos nagyon sok ember kimarad, akiket pedig szeretnénk bemutatni a nézőknek. Ez egy szponzorált műsor, és ugye nem kell mondani, manapság mennyire nehéz összegereblyézni egy produkció költségvetését, főként úgy, hogy késő esti műsorsávban van. Szerencsére az adatok azt igazolják, hogy nagy számban nézik az emberek. Aki a keddi adásról lemarad, meg tudja nézni az ismétléseket, és ma már természetes, hogy interneten is el lehet érni az epizódokat.
– Mi az Ön műsorvezetői sajátossága? Hogyan közelíti meg az embereket?
– Leginkább úgy, hogy ilyeneken nem gondolkodom. Ha a riporter kellően érdeklődő, felkészült, jó az ízlése és az arányérzéke, akkor tulajdonképpen bárkivel tud interjút készíteni. A Propaganda jelentős kutatómunkára és tervezésre épül, amelynek már a korai fázisaiba is bevonjuk a riportalanyt, akivel több alkalommal találkozunk a felvétel előtt. Soha nem követtem semmilyen iskolát. A klasszikus televíziós megjelenést picit unalmasnak gondolom, szerintem pont az a lényeg, hogy az ember a saját személyiségével dolgozzon. 

Az aktuális a kedvenc 

– Sokféle műfajban láthattuk már Önt a képernyőn, ezek közül melyik áll Önhöz a legközelebb?
– Általában ezek a műsorok nem egyszerre futnak, így nagyon nehéz felállítani bármiféle preferenciát, mert mindig azt szeretem, amit éppen csinálok. A Nagy Duett volt a legutolsó szórakoztató műsor, melyet vezettem, és abban is jól éreztem magam. Az egyik egy látványos show, amelyben egy gyorstüzelésű géppisztoly van a kezünkben, gyors poénokra, gyors reagálásra van szükség, a kulturális műsorokban pedig, mint amilyen a Propaganda, lelassul a tempó, beszélgetünk, igyekszünk minél több oldaláról megismertetni a riportalanyt.
– Szakmailag az utóbbi magasabb szintet képvisel?
– Gyakran szeretnék azt hallani tőlem, hogy a Propaganda magasabb színvonalú, komolyabb műsor, de ilyenfajta sznob értelmiségi gondolkodás nincs bennem. Nagyon szeretem, és nyilván, ha nem lett volna részem benne, kevesebb lennék, de ugyanígy azt gondolom, hogy a show-műsorok nélkül is, mert azokat is meg tudtam csinálni jól. Szerencsés vagyok, amiért a különböző világok között van lehetőségem átjárni, nagyon élvezem ezt a sokszínűséget.
– Mivel foglalkozik két televíziós feladat között?
– Sokan képzelik, hogy én mennyi mindennel foglalkozom, pedig a családomon kívül „csak” a televíziózás és a filmezés tölti ki az életemet. Most is egy nagyjátékfilmet készítek elő, amelyet remélhetőleg nyár végén fogunk forgatni. Ez egy kerekes székesekről szóló film, de babonából inkább nem mondok többet, majd amikor bizonyossá válik a megvalósulása. 

Lesz idő pihenésre 

– Hogyan fogják tölteni a nyarat?
– Minden harmadik héten Liptai Claudiával közösen vezetjük a Super Mokkát, de emellett lesz idő pihenésre is. Számunkra a Balaton a fő úti cél, de már az is pihentető, amikor nem kell forgatni semmit. Várom a június 15-ét, amikor befejeződik az iskola, és végre nem kell korán kelnünk reggel. Gyűlölök korán kelni. Nyári szünetben kicsit elengedhetjük magunkat, fent lehetünk, ameddig szeretnénk, másnap pedig akár 9-10 óráig is ágyban maradhatunk. Iszonyat szeptemberben újra visszaszokni a feszített tempóra. 

Budai Klára 

Fotó: SuperTV2

 .
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása