10 híresség, akiknek sikerült kilábalni a teljes csődből

10 híresség, akiknek sikerült kilábalni a teljes csődből
© Fotó: brightside.com
A hírnév és a tehetség nem életre szóló garancia a gondtalan életre. Sem pénzügyileg, sem emberileg. Bármelyik sztár csődbe mehet, meggondolatlan befektetések vagy akár a túlzott költekezés miatt. Onnan már csak egy lépés a teljes válság. Vannak azonban olyan kivételek, akiknek sikerült kimászniuk a gödörből, és erősebbek, mint valaha.

1. Lena Headey

Azt gondolhatnánk, hogy egy olyan hosszú és eredményes sorozat, mint a Trónok harca biztosítja az anyagi jólétet. Ám közben a színésznő átment egy hosszú válási procedúrán, ami szinte minden fillérjét felemésztette. Volt, hogy csak 5 dollár volt a bankszámláján, a házát is el kellett adnia, hogy fedezni tudja az ügyvédi költségeit. Ám fordult a szerencséje a teljes összeomlás előtt: a válás véget ért, újra rátalált a szerelem, és gyermeke született.

2. Stephen Baldwin

A 4 Baldwin-fivér legfiatalabbika a ’90-es évek közepén súlyos drogproblémákkal küzdött, ami a teljes lecsúszásához vezetett. Később sikerült leszoknia, sőt, ismét gyakorolni kezdte keresztény hitét. 2009-ben azonban ismét rosszul ment a szekér, csődöt jelentett, mert nem tudta fizetni a kölcsöneit. Mindezek ellenére lassacskán megint talpra állt, a filmszerepek sem kerülték el, és saját, keresztény rádióműsort vezet hetente.

3. MC Hammer

MC Hammer (valódi nevén Stanley Kirk Burrell), a kései ’90-es évek elképesztően népszerű hip-hop előadója (a „U Can’t Touch This” című száma világhírűvé tette) 1996-ban fuccsolt be anyagilag. A nagy visszatérési kísérletei sem sikerültek. A megoldást az hozta, hogy belátta: ideje váltani. Manapság klubokban zenél és rendszeres TV-műsor szereplő.

4. Courtney Love

Curt Cobain felesége nagyon sokáig volt alkohol- és drogfüggő, ami igencsak rányomta bélyegét az anyagi helyzetére. A házát el kellett hagynia, sőt, 25%-ot adott el Cobain zenei örökségének jogaiból. Manapság azonban úgy tűnik, helyrehozta az életét: újraépíti énekesnői karrierjét, festőművészként dolgozik, és készülődik életrajzi könyve kiadására.

5. Pamela Anderson

A ’90-es évek szexszimbólumának státusza sem tudta megakadályozni, hogy a színésznő kezéből kicsússzon az irányítás. Valószínűleg köszönhető ez a zűrös magánéletének is, de tény, hogy mindkét házától meg kellett válnia, hogy be tudja fizetni adótartozását. Botrányos válása idején azt állította, hogy hepatitis C-vel fertőzte meg volt férje, aki szerint ez csak üres vádaskodás volt a gyermekelhelyezési per miatt. Mindenesetre azóta csend lett körülötte, még mindig fel-feltűnik filmekben, de leginkább jótékonykodik és állatvédelemmel foglalkozik.

6. Mike Tyson

A világ legnagyobb boxolója majdnem a teljes vagyonát elvesztette. Rabja lett a luxusnak: luxusingatlanok, ritka vadállatok és minden más vásárlásának, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak. Persze a bukszáját apasztotta jó néhány börtönbüntetés is. Később azonban teljesen más életmódra váltott, filmekben szerepel és TV-műsorok rendszeres vendége.

7. Britney Spears

Alighanem egy egész világ figyelte elhűlve a popdíva idegösszeomlását 2007-ben. A bíróság nem találta alkalmasnak sem gyermekei nevelésére, sem a vagyona kezelésére, az apja gondnoksága alá helyezték. Azután hosszú időt töltött a rehabon, de tündöklőbben tért vissza, mint valaha. A karrierje ismét beindult, tartósan szerepel TV-műsorokban, és ismét el szeretné érni, hogy az övé legyen a legjobban fogyó kislemez.

8. Lindsay Lohan

2007-ben a Maxim magazin a világ legszexibb nőjévé választotta a színésznőt. Ugyanabban az évben többször csukták le ittas vezetés miatt. Életmódja a karrierjének is betett. Vissza kellett költöznie az anyja házába, mert nem volt elég pénze albérletre. Hosszú időre vonult vissza a nyilvánosságtól (és be egy alkoholelvonóra), majd újult erővel vetette bele magát a filmezésbe.

9. Brendan Fraser

A színészt a magánélete indította el a lejtőn. Válása miatt rengeteg pénze elúszott. Majd ismét balszerencse érte, nem tudott dolgozni hosszú ideig, mert megsérült a Sandy hurrikán pusztítása alatt. Azonban most úgy tűnik, minden rendben, főszerepet kapott a Trust című sorozatban, amit 2018-tól fognak sugározni.

10. Toni Braxton

Az „Un-Break My Heart” című sláger énekesnője kétszer is tönkrement: 1998-ban és 2011-ben. Olyan mélyen volt, hogy mindenét el kellett adnia (a díjait is beleértve), hogy kifizethesse adósságait. Ráadásul később diagnosztizálták nála a lupusz nevű autoimmun-betegséget is. Lehet, hogy végül a testi mélypont hozta el nála a felemelkedést, ugyanis rendbe tette pénzügyeit, rendszeresen fellép Broadway-darabokban, és állandó szereplője egy népszerű TV sorozatnak.

+ bónusz: Donald Trump

Igen, jól olvassa. A milliárdos üzletember, aki most már az Amerikai Egyesült Államok elnöke, összesen négyszer jelentett csődöt: 1990-ben, 1992-ben, 2004-ben és 2009-ben. Mindannyiszor veselkedett neki újra az üzleti életnek… és sikerrel járt. De még mekkorával.

Forrás: Brightside


A következő hírességeket valószínűleg mindenki ismeri, de el tudja képzelni, milyenek voltak fiatalon. Valószínűleg igen, de most megmutatjuk, hogyan változtak kedvenceink az évek alatt. Clint Eastwood Norman Reedus Robert Redford Kevin Spacey Goldie Hawn Ray Liotta ...

Al Pacino
El tudja képzelni az idős színészeket fiatalon? Biztosak vagyunk benne, hogy a következő férfiak sok nő szívét dobogtatták meg az elmúlt évtizedekben. Clint Eastwood Jeff Bridges Mel Gibson Michael Caine Robert De Niro Al Pacino Ian McKellen Dustin Hoffman ....
SZUPERINFO.HU