10 ijesztő sztárszobor, ahol valami nagyon félrement

10 ijesztő sztárszobor, ahol valami nagyon félrement
© Fotók: Twitter, Instagram
Valakit agyagból vagy éppen bronzból reprodukálni nem egyszerű feladat, de néhány elvetemült művészt ez sem állít meg abban, hogy kiéljék magukat, és emberek millióival osszák meg kérdőjeles minőségű alkotásaikat. A Mashable összeállítása.

1. Cristiano Ronaldo

Fotó: AFP / Francisco Leong

Amikor leleplezték a focista szobrát a madeirai Cristiano Ronaldo Repülőtéren, a rajongók finoman szólva sem voltak oda érte. Az üveges szemű, baltával faragott arcú szobor úgy néz ki, mintha valaki túlzásba vitte volna a csippentés nevű Photoshop-eszközt. A mellszobor 2018-ig kísértette a reptér látogatóit, ekkor ugyanis lecserélték.

2. Lucille Ball

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Whatever you do, DONT BLINK. #LucilleBall #LucilleBallStatue #DoctorWho #WeepingAngels #Blink

Justin Xavier (@thejustinxavier) által megosztott bejegyzés,

A színésznő előtt tisztelgő bronzszobrot Ball szülővárosában, a New York állambeli Celoronban állították fel. A helyiek csak “Ijesztő Lucyként” hivatkoztak rá, de semmi ok az aggodalomra, az alkotást már leváltotta egy másik.

3. James Dean

Haragban a világgal? Sokkal inkább Haragban az emberi test arányaival. Ettől a Michael Myers-maszkra hasonlító szobortól szinte biztosan nem ájulnak el a mozirajongók. A művet a Griffith Park Obszervatóriumban helyezték el, ott, ahol az előbb említett film is forgott.

4. Kurt Cobain

Szintén kissé ügyetlenül emlékeztek meg a Nirvana frontemberéről a zenész szülővárosában, a washingtoni Aberdeenben 2014-ben. A jellegzetes magányos könnycsepp miatt csak “Síró Cobain” néven ismert szobor jelenleg a város múzeumában található.

5. Steve Irwin

A Google nemrég méltó módon, saját doodle-lel emlékezett meg a népszerű természettudósról, de van, akinek ez a művelet nem annyira sikerült. Talán a szobor szemei, esetleg az arc formája teszi a nézőt nyugtalanná.

6. Kanye West

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Praise Kanye – NEW BLOG – Link in Bio

Ball and Chain (@ballandchain0) által megosztott bejegyzés,

Ezt a művet egy Plastic Jesus nevű, elég provokatív utcai művész készítette Hamis Idol címet viselő sorozatának részeként. A Hollywood Reporternek adott 2017-es interjújában elmondja, a darabot az inspirálta, ahogy a média kezeli Westet.

7. Michael Jackson

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

They don’t care about us #michaeljacksonstatue

Nonats Junior (@nonatsjr) által megosztott bejegyzés,

A brazil Santa Marta-közösség büszke az énekessel való kapcsolatára: Jackson és Spike Lee itt forgatta a They Don’t Care About Us klipjét. Jacko 2009-es halála után Rio de Janeiro polgármestere azonnal meg akart emlékezni róla. Talán a szoros határidő teszi, de a szobor nem nagyon hasonlít a pop királyára.

8. Elvis Presley

Fotó: Wikipedia

Szűk leggings és mutogatás? A rajongóknak nem feltétlenül ez az első két dolog, ami Elvisről beugrik. A műalkotás – amely a világ legnagyobb Elvis-szobra – jelenleg egy Presley-témájú kávéház előtt áll Jeruzsálemben, de sajnos sem mogyoróvaj, sem pedig banános szendvics nincs a hely étlapján.

9. Kate Moss

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@marcquinnart #@marcquinn #katemoss #gold #golden #goldwoman #goldstatue #art #artists #contemporaryart #katemossstatue #goldaddicted #awesomeart

I LOBO YOU BLOG (@iloboyou) által megosztott bejegyzés,

Ezt a 18 karátos aranyból készült Kate Moss-perecet a British Museumban állították ki a görög istennőket ábrázoló műalkotások mellett 2008-ban. Marc Quinn ismert munkáját a szobrász szerint kedvelte a szupermodell.

10. David Beckham

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Beckham met z’n golden balls verzilverd op De Dam #HMBeckham

Hilmar Mulder (@hilmarmulder) által megosztott bejegyzés,

2012-ben Beckham a H&M-mel fogott össze egy marketingkampány kedvéért, melyben a focista alsóneműkollekcióját reklámozták. A sportolóról több ezüstszobor is készült, melyek az USA-beli H&M-üzletek előtt bukkantak fel, csak éppen ezek ágyéka pont arcmagasságban volt, így a látogatóknak rengeteg lehetősége nyílt érdekesebbnél érdekesebb képek készítésére.

Forrás: Mashable


Az interneten manapság szinte bármit megtalálhatunk; elolvashatjuk az összes cikket, megnézhetjük bármelyik videót, szóval az egész univerzum ott van a telefonunkban. De a nagyvilág újra és újra bebizonyítja, hogy az élet tele van új, érdekes felfedezésekkel, magával ragadó kalandokkal és új történe...

Egy város arculata alapvetően meghatározza a benne élők mentális egészségét, mindennapi közérzetét. Ezért a települések formatervezése során nemcsak a küllemet és a kényelmet, de azt is figyelembe kell venni, hogy a közterek a polgárok kikapcsolódásra, lazításra vonatkozó igényeit is kielégítsék. Ím....
SZUPERINFO.HU