10 karácsonyi film, amit látnod kell

Rossz Anyák Karácsonya
Rossz Anyák Karácsonya - © Fotó: Filmtekercs.hu
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Legyen szó új kasszasikerről, vagy egy 20 évvel ezelőtt bemutatott filmről, a karácsonyi történetek sokszor megdobogtatják az ember szívét, és mosolyt csalnak az arcunkra. Mi ezeket ajánljuk az idei ünnepekre.

Karácsonyi vakáció

A Griswold család karácsonyi kalandja megunhatatlan poénokkal van tele. Bár a film hamarosan harmincéves lesz, ki ne emlékezne arra, amikor az apa, Chevy Chase bolond módjára próbálja összeszerelni a kültéri díszvilágítást. Könnyed vígjátékról szól van, a 80-as évekre jellemző bájjal. Amíg rotyog a töltöttkáposzta, ideális mozi lehet.


Rossz anyák karácsonya

Novembertől látható a mozikban a Rossz anyák folytatása. Az alapkoncepció nem sokat változott az első rész óta. Három főhősünk, Amy, Kiki és Carla elhatározza, hogy rohangálás, dekorálás és sütés-főzés helyett, igazi megúszós karácsonyt tartanak. Arra azonban nem számítanak, hogy az ünnepek előtt megérkeznek a nagyik, akik nem hagyják, hogy eltrollkodják az ünnepeket. Vagy mégis?


Kiskarácsony mindenáron

Volt már valaha olyan szomszédod, aki a több ezer égősort pakolt a házára? Jókat nevetsz az amerikai, kertvárosi vígjátékokon? Akkor a Kiskarácsony mindenáron, Danny DeVito és Matthew Broderick főszereplésével tetszeni fog.


Kelekótya karácsony

Luther és Nora régóta ábrándoztak arról, hogy elhagyva a hagyományokat, nyúlcipőt húzzanak, és az ünnepeket egy hajóúton, fürdőruhában töltsék. Amikor a lányuk egyetemre megy, Krankék elérkezettnek látják az időt, hogy valóra váltsák az álmukat. Amíg meg nem csörren a telefon…


Hull a pelyhes

Arnold Schwarzenegger minden erejét összeszedi, hogy megkaparintsa az utolsó darab, nagyon menő játékfigurát, amit a fia kért karácsonyra. Egy igazán szórakoztató vígjáték, ami már 21 éves.


Öt legenda

Mi történik, ha a gyerekek álmaiból rémálmok válnak, és a Mumusok átveszik a hatalmat? Nos, ilyenkor az öt legendának (a Húsvéti Nyuszi, a Mikulás, a Fogtündér, a Homokember és Dér Jankó) kell összefognia ahhoz, hogy visszacsempésszék a biztonságot a gyerekek életébe.


Túlélni a karácsonyt

Mi történik, ha egy milliomos annyira magányos, hogy családot kell bérelni az ünnepekre? Kicsit bizarr, de szórakoztató felállás. A főszerepben James Gandolfini és Ben Affleck.


Csoda New Yorkban!

Susan alig hétéves, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. A kezdeti csalódás után a kislány úgy gondolja, hogy édesanyja téved. Mindez egy különös öregembernek, Kriss Kringlenek köszönhető, aki azt állítja, hogy ő a Mikulás. Krissnek bíróság elé kell állnia, hogy bebizonyítsa: igazat mond.


Gézengúzok karácsonya

Nincs szörnyűbb, mint amikor a szülők válása után, először kell duplán megünnepelniük a karácsonyt a gyerekeknek. Két karácsonyfa, két ajándékbontás, és a család szétszakadása. Így nem csoda, hogy Ethan és kishúga azt kérik karácsonyra a szüleiktől, hogy béküljenek ki…


A karácsony története

Egy igazán szívmelengető családi film, ami a sokszor hallott Télapó legendát hozza közelebb azokhoz, akik még mindig hinni szeretnének a karácsonyban és a csodákban.


Amiket nem lehet kihagyni

Természetesen nem készülhet lista az Igazából szerelem, a Reszkessetek betörők, a Muzsika hangja, a Drágán add az életed!, a Grincs és a Holiday nélkül. Ezeket mégcsak keresgélni sem kell az online videótékákban, mert biztosan elcsíphetjük valamelyik csatornán, ahogyan közelednek az ünnepek.

Forrás: life.hu | YouTube.com.
SZUPERINFO.HU