11 milliónyi csempészcigarettát rejtett az autó Cigándon

  26 máj 2018

Cigánd, Nyíregyháza – Egy speciálisan átalakított csempészautóban 11 millió forint értékű illegális cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon. Az autóban ülők ellen a pénzügyőrök orgazdaság bűncselekménye miatt kezdeményeztek büntetőeljárást a pénzügyi nyomozóknál.
Rutinellenőrzésre állították meg a pénzügyőrök Cigándon a magyar rendszámú személyautót. Már éppen engedték volna tovább, amikor az egyik pénzügyőr hegesztés nyomára figyelt fel a hátsó lökhárítónál.
csempeszcigi_2_650
A tüzetesebb átvizsgáláskor kiderült, hogy az autót teljesen átalakították. Nem csak a lökhárító mögött, de az ülések háttámlájában, azok alatt, de még a benzintank helyén is rejtett tárolókat alakítottak ki. Összesen ötezer, magyar adójegy nélküli, 11 millió forint értékű cigaretta került elő az autóból.
Két huszonéves férfi utazott az autóban. Azt állították, hogy egy számukra ismeretlen férfi bízta meg őket azzal, hogy ötvenezer forintért vigyék el az autót Nyíregyházáról Lengyelországba. Egy benzinkúton várta őket az illegális cigarettákkal megpakolt autó, a slusszkulcsot a kocsi kerekén hagyták.
csempeszcigi_3_650
A két férfi ellen orgazdaság bűncselekménye miatt kezdeményeztek büntetőeljárást a pénzügyi nyomozóknál a NAV munkatársai – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.