18 éves tévhit – Nem is a kakas okozta Jimmy vesztét

Akt.:
18 éves tévhit – Nem is a kakas okozta Jimmy vesztét
© Fotó: Zsolnai Péter
Csepel – Miért és hogyan dördült el az a bizonyos halálos lövés? Tizennyolc évvel ezelőtt, január másodikán hunyt el az ország legnépszerűbb énekese: Zámbó Jimmy. A halálát azóta is számos legenda övezi…

2001. január másodikán hajnalban, 5 óra környékén pisztolydördülések zavarták meg a csepeli álmos kertváros nyugalmát. A hivatalos jelentés szerint két, mások szerint három vagy négy lövést adott le a Király, melyekből az utolsóval saját magát lőtte fejbe a sztár.

Többek szerint öngyilkos lett, de volt, aki a házban lévő nejére és az azóta elhunyt családi barátra, H. Évára gyanakodott. A legelterjedtebb verzió szerint a király két és fél üveg pezsgő elfogyasztása után a szomszéd kakasát akarta lelőni a gázpisztolyával, majd hadonászni kezdett a töltött fegyverrel, ami véletlenül elsült.

Edit asszony szerint szó sincs róla, hogy Jimmy le akarta volna lőni azt a kakast.

– Felhúzta a függöny alját, majd úgy, hogy a függöny a kezén volt két esetben lőtt ki – mondta Edit asszony. – Ez az ablak az utcára néz, a kakas pedig a ház túlsó oldalán lévő szomszéd hátsó kertjében van. Egyébként a kakasszó és a lövés között minimum másfél óra telt el. A kilövés nem a kakasszó miatt történt.

A rajongók a csepeli temetőben idén is megemlékeztek a királyról. A családot Zámbó Árpy képviselte.

Forrás: borsonline.hu.
SZUPERINFO.HU