2013-as újdonság a Hello Kitty

2013-as újdonság a Hello Kitty
Hajdan minden városban hentesből, pékből, asztalosból, szabóból, fagylaltosból és cukrászból is volt egy legjobb. A mesterek közt most is folyik ezért a címért verseny, ám leginkább az árakkal, s kevésbé a minőséggel.


– Na, ezt nem tudom én elfogadni – mondja Lóth Zoltán, a keszthelyi Jordanics Cukrászda tulajdonosa.
Anno, Jordanics Jánost „A bábos” néven ismerték, mézeskalácsairól és fagylaltjáról volt igazán híres. Nemcsak Keszthelyen, hiszen vasárnap ott volt, ahol éppen búcsút ünnepeltek…
– Cukrászdánk messze földi ismertsége, híre ma is a régi – teszi hozzá a tulajdonos. – Ezt a nyári turistaforgalom idején kül- és belföldi vendégkörünk jól mutatja. Tudnak rólunk Budapesten, Szombathelyen, a szezonban törzsvendégek a nyaralótulajdonosok.
– Mi a vonzerő titka?
– Az egyedi kínálat, a saját cukrászatunkkal, amitől mi vagyunk a legjobbak.
Ebben lehet tallózni: a fagylaltok közt van sütőtök, gyömbér, füge és levendula, a 2013-as év legnagyobb újdonsága pedig a Hello Kitty, a 18 év felettieknek vörösbor, tokaji aszú, unikum. A süteményes vitrinben Fekete Péter, Makrancos Flóra, szamba, madártej szelet …
– Ami nálunk van, az nincs máshol. De ezt nem csak a különlegességek jelentik, hanem a minőség. Ami ezt befolyásolhatja, az egyedül a gyümölcsök változó minősége, hiszen mi mindent kizárólag természetes alapanyagból készítünk, a fagylaltoktól az alkalmi tortákig.
– Ahogy anno Jordanics bácsi?
– Majdnem. De a technológia más. Mert ahogy minden, a cukor, a tej, a tojás sem olyan ma, amilyen az ő idejében volt. Kell a híres-nemes olasz gyakorlat, a korszerű gépek, ma így lehet elérni a „jordanicsi” minőséget. Minket ez kötelez, ezért is vettük vissza a Jordanics nevet.

INFOBOX
Jordanics Cukrászda
Keszthely, Pethő u. 7.
www.jordanics.hu
Tel: 83/313-486.
SZUPERINFO.HU