2013-ban is öltözz pirosba!

2013-ban is öltözz pirosba!
Hazánkban idén újra megrendezik az Öltözz pirosba! mozgalmat február 15-én, mely a súlyosan beteg gyermekek javára indult el három évvel ezelőtt. Ezen a napon piros viselettel és 200 forint felajánlásával lesz lehetőség támogatást nyújtani a beteg gyerekek családjai számára.

A nemes célú mozgalomhoz bárki csatlakozhat, aki ezen a napon piros ruhadarabot vagy kiegészítőt visel, és adományával támogatja a pécsi Dóri Házat. Egyénileg vagy csapatban – család, barátok, sportkör, munkahely, stb. – lehet részt venni az akcióban. A kampány bevételét a Szemem Fénye Alapítvány Magyarország első gyermekhospice háza, a Dóri Ház fenntartására fordítja. A 200 forintos felajánlásokat március 4-ig várják.
Az alapítvány várja a február 15-ei országos rendezvény résztvevőinek kreatív képeit a nap élményeiről. Bárki megoszthatja a közösségi oldalakon fotóit az egyedi piros ruhákról, ételekről, italokról vagy akár piros műalkotásokról is.
Az alapítvány tavalyi mozgalmával több mint két és fél millió forintot tudott összegyűjteni a Magyarországon működő gyermekhospice házak javára. Az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban civil szervezetek által kezdeményezett jótékonysági akcióhoz hazánkban 2011 óta minden évben több, mint ezer ember, több, mint száz közösség csatlakozott.
A szervezők várják az intézmények, közösségek jelentkezését, akik részvételi szándékukat nevük, címük, telefonszámuk és email-címük elküldésével Vas Krisztinánál a kapcsolat@szememfenye.hu email-címen jelezhetik. Bővebb információ a Szemem Fénye Alapítvány honlapján olvasható: www.szememfenye.hu.
M.B..
SZUPERINFO.HU