25. Tamási Kerékpáros Bál

25. Tamási Kerékpáros Bál
A Tamási Kerékpáros Alapítvány által hagyományosan megrendezett Tamási Kerékpáros Bál a jelen alkalommal elérte a negyed évszázados kort, 25. alkalommal gyűltek össze a Kerékpársport résztvevői, szimpatizánsai, hogy együtt ünnepeljenek. A jó hangulatról idén is a Taxi együttes gondoskodott, a zenészek hajnalig szórakoztatták a bál résztvevőit.

 Az eseményt Ribányi József, Tamási Város polgármestere nyitotta meg, hangsúlyozta a sport fontosságát, a települési kerékpáros fejlesztéseket, és hogy a jövőbeni beruházások során törekszik az önkormányzat figyelembe venni a helyi sportegyesületek igényeit. Ezután az elmúlt években megszokott Triál Show helyett most mindkét helyi klub rövid bemutatót tartott. A Tamási KE részéről Katona Bálint mutatta be a szabadgörgőzés tudományát Uhrin Jani bácsi edző kommentárjaival. Ezután a helyi BMX csapat két tagja, Miklós Péter és Uber Zoltán mutatott néhány BMX-es trükköt.

 A sportbemutatókat követően Kocsis Zsigmond főszervező, a Tamási Kerékpáros Alapítvány elnöke tartotta meg köszöntő beszédét. A bál díszvendégei között Tamási Város polgármestere és a szponzorok mellett további, a hazai kerékpársport meghatározó személyiségei is jelen voltak: Ifj. Tóth István a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség (MKSZSZ) alelnöke, Takács Gyula mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, és Dömötör Sándor a budapesti Postás SE elnöke.

 A megnyitót az est fénypontja követte, a Díjkiosztó Gála, amelyet Marosi Csaba vezetett le. Ennek során bemutatták a Tamási MTB SC és Tamási Kerékpáros Egyesület kerékpárversenyzőit, méltatták a tavalyi évben elért eredményeiket. A sportolókat és a vezetőket az Alapítvány által felajánlott oklevelekkel, kupákkal, valamint az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet ajándékaival jutalmazták. A díjátadó során közreműködött Ribányi József, Tamási Város polgármestere, Szabadkai János, a RAMIVO Manufacturing Kft igazgatója, Ifj. Tóth István, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség alelnöke, Bor Sándor, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége volt elnöke, Takács Gyula, mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, Marosi Csaba, Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Szövetség főtitkára, Uhrin János, a Tamási Kerékpáros Egyesület elnöke, edző. A 2012. év kerékpárosa címet kapták: a hegyikerékpárosok közül Kecskés Dominik, Szedeli Viktor és Szedeli Krisztián, az országúti sportolóknál pedig Tislér Krisztián, Kolocz Lilla és Hanák Viktor. Az „Év Kerékpárosa Vándorkupára” a 2012. évi eredmények alapján Kolocz Lilla és Tislér Krisztián neve együttesen került fel.

 Az Észak-Tolna Megyei Takarékszövetkezet is hagyományosan megajándékozta a sportolókat, egyesületi vezetőket, az ajándékokat Szőke Sándorné ügyvezető adta át. A Gálát követően a vendégeket bőséges svédasztalos vacsora várta, miközben a zenekar is rázendített, és hajnalig tartott a mulatság. Éjfél után került sor az elmaradhatatlan tombolasorsolásra, ahol rengeteg ajándék talált gazdára, értékes ajándékcsomagok, dísztárgyak, ajándékutalványok formájában. A fődíj hagyományosan egy MTB kerékpár volt, mellyel a nyertes megtette tiszteletkörét a táncparketten.

 A bálról és a díjazottakról további információk, képek, videók a www.tamasikerekparsport.hu oldalon találhatók.

Ismételten köszönjük a bál támogatóinak, a tombolatárgyak felajánlóinak, a bál szervezőinek segítségét, köszönjük a Koppány TV részvételét!

Forrás: Farkas Ferenc

 .
SZUPERINFO.HU