360 fokos videó: bőrük a cégér

Akt.:
Vetési Anita
Vetési Anita - © Fotó: Hajdu Ágnes
Debrecen – A peelingezést több évig kell tanulni, komoly vizsgákhoz kötik.

A csodás bőr titkáról, a peelingről, a szakmai elkötelezettségről és a jó kozmetikus ismérveiről beszélgettünk Vetési Anitával, többszörösen is elismert peeling szakemberrel.

– Az elnevezés az angol „peel” szóból ered, mely hámozást, esetünkben hámlasztást jelent, ami a bőr felületmegújító eljárását foglalja magába. Ezzel az eljárással a kozmetikában magasabb szintű bőrproblémákra tudunk megoldást kínálni aknés-, pigmentfoltos-, rosaceás-, idősödő-, napkárosodott bőrű vendégeinknek. Ez az eljárás a vendég, illetve a kezelő részéről is nagy odafigyelést igényel, az otthonápolás során bizonyos szabályokat be kell tartani; nem szabad például szaunába mennie, az erős izzasztó sportokat, a szoláriumot is kerülni kell a hámlasztás során, ugyanis érzékennyé válik ilyenkor a bőr felső rétege, hajlamosabb lesz hiperpigmentációra. Magukat a hámlasztásokat télen végezzük legfőképpen, napfénymentes időszakokban – ismertette a folyamatot Vetési Anita.

Savakkal dolgoznak

Főként kezelő kúrákat ajánlanak, amik általában hat alkalmat ölelnek fel, problémás bőr esetén a kezelés túlnyúlhat. A kúra hossza függ attól is, hogy a vendég bőre milyen gyorsan reagál azokra az anyagokra, amelyeket a kezelés során használnak. Ezek a szerek különböző erősségűek és különböző összetételűek, lényegében savakról van szó; retinolt, tej-, kojik-, glikol- és szalicilsavat használnak a kozmetikában. A kezelések tehát nagy felelősséggel járnak.

Fotó: Hajdu Ágnes

– Egy szolgáltató szakember már a vendég üzletbe lépésekor felelősséget vállal, hiszen a leendő páciens bizalommal van a szolgáltató iránt. Komolyabb beavatkozás esetén – akár több hónapos kúra során – ez a felelősség nem szűnik meg a vendég üzletből való távozásakor sem. Ilyenkor ugyanis úgynevezett nyomonkövetés, kapcsolattartás következik, a bőr állapotától függően – mondta el Vetési Anita.

További részletek a Hírek 360 oldalán.

– Hírek 360 / Kiss Dóra –


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!.
SZUPERINFO.HU