360 fokos videó: Legótól hipnotizálódott gyerekek lepték el Kazincbarcikát

  17 feb 2018

Miskolc – Az év legkockább programját szervezték meg Kazincbarcikán, ami egy nagyon jó marketingcím, de amúgy egy nagyra nőtt legózásról beszélünk. Persze sok-sok gyerekkel, akik szőnyegen, csoportosan, hipnotikus transzban üldögélve rakosgatták egymásba az elemeket.
Kazincbarcikához valahogy illeszkedik a lego, a városképnek is mintha lennének kicsi, nem is annyira rejtett legoelemei. A festményekkel, a szokatlan szobrokkal, néhol játékos érzése támad az embernek. A Mezey István Művészeti Központban 4 napon át, 2 szinten lehetett adózni a játéknak.

Bár kortól függetlennek hirdették meg a programot, rengeteg gyerek lepte el az emeletet. És izgalmas volt látni, hogy a különböző korosztályok mennyire másként élik meg a legózást, ami tényleg kortalan. Amikor ott jártunk, egy ovis csoport lepte el a Duplo-s szőnyeget, és mint kis egymásról tudomást sem vevő tudósok, tanulmányozták a darabokat; ki-ki a maga felfedezését próbálta felépíteni.
lego1
Velük egy időben, a terem másik végében már idősebbek, alsós általános iskolások jártak, akik egyszerre kitörő lelkesedéssel és rácsodálkozással nézték a kiállított híres épületeket, versenyautókat, megépített mesevilágokat. Vagy éppen irányították az elektromos eszközökkel összekötött darut, vonatokat, és ámultak a csodára.
lego3
Ursutzné Blága Krisztina, a Gyermekek Háza-Kézművesház vezetője rávilágított, hogy nem csoda a fiatalok rajzása, mivel délelőttönként szervezetten érkeztek hozzájuk a különböző ovis illetve iskolai csoportok – délután pedig a családokat várták. Igazi régiós legóközponttá vált Kazincbarcika, mert a környék településeiről (Izsófalva, Kurittyán, Alacska…) is sok-sok gyerkőc látogatta meg a Mezey István Művészeti Központot.
– Király Csaba, hirek360.hu –

lego4
Nézz körül 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel, az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera „háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!