360 fokos videó: Téli mesevilág a hófödte Lillafüreden

  17 jan 2018

Miskolc – Leesett az idei tél első, tartósnak tűnő hava. Miskolc ékszerdoboza Lillafüred, ami önmagában is gyönyörű, de hóval borítva rajzfilmek mesevilágát idézi. Hogy bárki átélhesse az élményt, 360 fokos kameránkkal meglátogattuk néhány nevezetességét.
A mostani havazás ugyan nem dönt rekordokat, de felkészülésből jól vizsgáztak a hókotrók, és az utak tökéletesen járhatóak Lillafüredre. Megérkezve a Hámori tó fogad minket, ami még messze áll attól, hogy korcsolyázhassunk rajta, de ha maradnak a hajnali nagyon mínuszok, akkor csak idő kérdése, hogy mikor húzhatjuk fel a korcsolyát.
Az 1930-ban megnyílt Palotaszálló mesés látványt nyújt az előtte elterülő Hámori-tóval – főleg a szállingózó hófüggönyön keresztül. A Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban megépült szálloda volt már “otthona” az elitnek, kongresszusok és konferenciák terepe. Játszódott itt a Meseautó című film néhány jelenete, a második világháború idején katonák lakták, majd a Szakszervezetek Országos Tanácsának üdülője lett. Ma felújított formájában újra elsősorban szállodaként üzemel.

A Palotaszálló mellett található a Lillafüredi Vízesés a maga 20 méteres magasságával, amivel Magyarország legnagyobb függőleges vízesése. Mellette József Attila szobra, akit a lillafüredi táj ihletett Óda című műve megírására 1933-ban, amikor írókongresszust rendeztek a szállóban. Lépcsőzetesen alatta helyezkedik el a hófödte függőkert, ami ugyan nem adja vissza tavaszi-nyári virágzó pompáját, de a környék téli mesetájas hangulatához hozzáad.
Lillafüred mindenkit vár télen is, lehet menni autóval, busszal, kisvonattal, kirándulva, biciklivel…kinek mihez szottyan kedve. Egy napra bárki téli rajzfilm-világban érezheti magát!
– Király Csaba, hirek.360.hu –


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id=”3732259″]
[related-post post_id=”2956844″]
[related-post post_id=”3729980″]
[related-post post_id=”3719205″]
[related-post post_id=”3699989″]
[related-post post_id=”3729544″]