360 fokos videó: Tűzoltókkal emelkedtünk az égbe Tiszaújvárosban

  13 feb 2018

Tiszaújváros – A Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon új, magas létrás jármű állt szolgálatba. Segítségével a tűzoltók akár 32 méteres magasságban is tudnak dolgozni.
A tűzoltó berkekben létraszernek hívott járműtípusból eddig is volt Tiszaújvárosban, de az már 28 éves gyártmány. Az új gép sokkal modernebb, és megkönnyíti a katasztrófavédők munkáját. Németh Viktor tű. őrnaggyal, a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tű. parancsnokával beszélgettünk új büszkeségükről.

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára!

Elmondta, hogy mivel külön képesítés kell a használatához, először levizsgáztak a gépkezelők. Ez február 5-én megtörtént, úgyhogy február 6-án már szolgálatba is állt az új létraszer.
tuzoltok_1_650
Egészen 32 méteres magasságig tudnak kinyílni a létrák, hogy a tiszaújvárosi tűzoltók munkáját segítsék műszaki mentéseknél (például fakidőlések), tűzeseteknél, életmentési szituációknál. Itt meg kell jegyezni, hogy a felszerelés része egy külön hordágy is, amit rögzíteni lehet a szerkezetre, a kosárnak pedig még van beépített habvíz-ágyúja.
tuzoltok_2
De hogy kicsit érzékeltessük a modernitását: amint a jármű megérkezik a helyszínre, másfél perc alatt képes munkába állni, és nagyjából fél percre van szüksége, hogy a létrák elérjék a maximális magasságot (persze ezek optimális körülmények között értendőek). Ez nagyon jó szintidőnek számít, főleg a műszaki problémákkal súlyosbított előző járműhöz képest. És még sok egyéb hasznos aprósággal segíti a munkát.
Elsődleges működési területe Tiszaújváros, de különleges káresetben az egész megyében találkozhatunk vele. Azonban remélhetőleg legszemélyesebb élményünk a fenti 360 fokos videó lesz a létraszerrel.
Király Csaba, hirek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!
Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!



[related-post post_id=”3762564″]
[related-post post_id=”3758398″]
[related-post post_id=”3760073″]
[related-post post_id=”3757949″]
[related-post post_id=”3756268″]