81 éves férfi nyugdíját lopta el – elfogták

81 éves férfi nyugdíját lopta el – elfogták
Elfogták a csongrádi nyomozók azt a férfit, aki egy 81 éves ember figyelmét elterelve vitte el annak 60 ezer forintját.


A csongrádi Bethlen Gábor utcából hívták a rendőröket 2013. március 2-án az esti órákban. A 81 éves sértett elmondta az egyenruhásoknak, hogy nem sokkal korábban megjelent nála egy bukósisakos férfi, aki vizet kért tőle. Mivel azt mondta, hogy ismerik egymást, beengedte a lakásába. Az idős ember csak néhány másodpercre fordított hátat, de ez idő alatt alkalmi vendége kiemelte a kabátjából a pénztárcáját benne hatvanezer forinttal, majd elköszönt és elment. A sértett csak néhány órával később vette észre a lopást, amikor ki akart menni az udvarra.

A csongrádi nyomozók 2013. március 19-én elfogták F. Dezső 43 éves kunszentmártoni lakost, akiben az idős férfi felismerte az elkövetőt. A Csongrádi Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt indított ellene büntetőeljárást, kihallgatása jelenleg is folyik.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében idegeneket ne engedjenek be az otthonukba, illetve ha valamiért mégis erre kényszerülnek, ne hagyják őket egyedül, ellenőrizetlenül.

– Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság –.
SZUPERINFO.HU