A 10 legőrültebb autós szabály a nagyvilágból

A 10 legőrültebb autós szabály a nagyvilágból
Néhány országban mintha elgurult volna a szabályalkotók gyógyszere, amikor a helyi KRESZT-t írták. A Cartárs blog összegyűjtött egy csokorra valót a legelvetemültebb, legmeghökkentőbb, legszokatlanabb szabályokból, amelyekkel a világ autósai találkozhatnak.


Németország
A német autópályák arról híresek, hogy nincs sebességkorlátozás – ez csupán egyes szakaszokra igaz, ám ennél is érdekesebb, hogy szigorúan tilos bármilyen okból megállni, hacsak nem vészhelyzetről van szó. Ha az autó lerobban, vagy éppen kifogy az üzemanyag, annak komoly következményei lehetnek a hat hónapos vezetéstől eltiltástól egészen az öt év letöltendő börtönbüntetésig.

Ciprus
Cipruson komoly bírságra számíthat az az autós, aki indokolatlanul leveszi a kezét a kormánykerékről. A balesetek nagy száma miatt a szigeten még a legnagyobb nyári forróságban is tilos inni vezetés közben.

Oroszország
Moszkvában 15 ezer forintnak megfelelő összegre büntethetnek, ha akár kívül, akár belül koszos az autó. A törvényt eredetileg azért hozták, hogy télen is is tiszták és jól olvashatóak legyenek a rendszámtáblák. A büntetés elkerülését nehezíti, hogy a kijelölt autómosókon és a házak udvarain kívül nem lehet autót mosni, arról pedig, hogy melyik autó számít koszosnak, a rendőrök döntenek…

Manila
Az óriási forgalom miatt a Fülöp-szigetek fővárosában a hét egyes napjain, illetve az előre kijelölt időpontokban bizonyos autósok – akiknek a rendszámtáblájuk nem a megfelelő számra végződik – nem hajthatnak be a város legforgalmasabb részeire, ellenkező esetben súlyos bírsággal sújtják őket. Például 1-esre vagy 2-esre végződő rendszámmal hétfőnként reggel 7 és este 7 óra között nem szabad a legforgalmasabb utakon közlekedni.

Spanyolország
Néhány spanyol város lakóövezeti részén az autósok az útnak csak azon az oldalán parkolhatnak le, amelyik oldalon a páros házszámok vannak.

Dél-Afrika
Dél-Afrikában az állatoknak éppen annyi joguk van az utat használni, mint az autósoknak. Ha valaki nem lassít kellő mértékben, nem áll meg, nem hagyja nyugodtan átkelni az állatokat, esetleg rájuk dudál, 135 ezer forintnak megfelelő bírságot kaphat.

Dánia
Mielőtt Dániában valaki beülne az autójába és beindítaná a motort, a helyi KRESZ szerint kötelező ellenőriznie, hogy nem bujkálnak-e gyerekek az autó alatt.

Japán
A távol-keleti szigetországban szigorúan büntetik, ha egy autós – szándékosan vagy véletlenül – belehajt egy tócsába és lefröcsköli a gyalogosokat. Ráadásul a tájfunszezonban ezen büntetések mértéke drasztikusan megemelkedik.

Thaiföld
A délkelet-ázsiai országban tilos félmeztelenül utazni, függetlenül a közlekedési eszköztől – ráadásul a szabály nőkre és férfiakra egyaránt vonatkozik.

USA
Alabamában teljesen szabályos a rossz irányban végighajtani egy egyirányú utcában – feltéve, hogy egy lámpás van erősítve az autó elejéhez. Ugyanitt tilos bekötött szemmel vezetni. Kaliforniában tilos 100 kilométer/óránál többel haladnia egy olyan járműnek, amelyben senki sem ül. A San Franciscó-i lakosok a tűzzel játszanak, ha a koszos alsónadrágjukkal takarítják le az autójuk szélvédőjét. Az abszolút nyerő pedig Massachusetts, ahol a rendőrök megbüntetik a vezetőt, ha egy gorilla ül a hátsó ülésen.

Forrás: Cartárs


Volgográd - Mi sem értjük teljesen a koncepciót, de végül is működött. Olyan sok mindent nem tennénk hozzá a lenti képsorokhoz, talán csak annyit, hogy Nivát valószínűleg még ember nem látott ilyen lendületesen tolatni a méteres hóban. Forrás: YouTube | ViralHog [related-post post_i...

Létezésének hosszú évtizedei alatt a Lada soha nem állt elő igazi csúcsmodellel. Itt a bizonyíték, hogy legalább megpróbálták - mutatjuk a szovjet-orosz autómárka legmenőbb gépeit. 1. Lada Targa A Porschékat idéző modellt egy létező Lada, a 2108-as átalakításával alkották meg a mérnökök, g...

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU