A Balaton-parti közbiztonságért

A Balaton-parti közbiztonságért
A korábbi évek gyakorlata szerint az országos rendőr-főkapitány a nyári szezon idejére szólóan idén is elrendelte a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság működését. Az évadnyitó ülést szerdán, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban tartották.

A kiemelten bűnmegelőzési célú közös munka június 1-től szeptember 15-ig tart. A bizottság Zala, Somogy és Veszprém megye Balaton-parti, valamint Fejér megyében a Velence-tavi térségben működő rendőrkapitányságok munkáját hangolja össze. A koordinációs feladatokra ez évben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kapott felhatalmazást. A sajtótájékoztatón Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere köszönetet mondott azért, hogy a fórum helyszínéül a rendőrség Keszthelyt választotta. Elmondta: az önkormányzat idén is megszervezi a középiskolás diákok foglalkoztatásával a bűnmegelőzési iroda működtetését. Papp Károly vezérőrnagy, országos rendőr-főkapitány hangsúlyozta, hogy a nyári szezon közbiztonsága minden évben kiemelt feladata a rendőrségnek, az erre való felkészülés már hónapokkal ezelőtt megkezdődött. Ennek eredményéről számol be a négy megye rendőri vezetése, miszerint anyagi, személyi és technikai ellátottság tekintetében egyaránt garantálható a feladatoknak megfelelő rendőri munka. Kapcsolatokat illetően biztosított a jó együttműködés a civil szervezetekkel, a polgárőrségekkel, önkormányzatokkal. A Készenléti Rendőrség júliusban és augusztusban száz fő feletti létszámmal vesz részt a közbiztonság erősítésében, ezen felül a kiemelt rendezvényekkel összefüggő szolgálathoz további erősítés is érkezik.
Az országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a közlekedést a gépjárművezetőkkel együtt kívánják megoldani. Az autópályákon adódó esetleges torlódások idejére már most terelőútvonalakat jelöltek ki. Több alternatív megoldásra készített tervek alapján biztosítják a zavartalan forgalmat.
Siófok-Kiliti reptéren helikopteres rendőrségi bázist működtetnek.
A megyék közti munkát Prok József alezredes, Zala megye rendészeti főkapitány-helyettese irányítja.
H. Á..
SZUPERINFO.HU