A Balaton-vizet esőnapon ünneplik

A Balaton-vizet esőnapon ünneplik
Színes programokkal ünnepelték számos intézményben a víz napját az elmúlt hét végén, a Nők a Balatonért Egyesület hagyományos, tó körüli rendezvényét a rossz idő miatt a tervezett esőnapra: április 7-re halasztották.


A lezajlott események tudományosan, játékosan, szórakoztatóan hívták fel a figyelmet a vízkincsre, a védelemre, s annak lehetőségeire. Hévízen, a Szent András Reumakórházban előadások hangzottak el. Szó volt a gyógytó környezetegészségügyi helyzetéről, a fürdőváros területfejlesztési terveiről, szakhatósági feladatokról. Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban családi programokkal várták a látogatókat. Fedezzük fel a magyar tengert címmel feladatlapok megoldása várt az érdeklődőkre, a rendezők segítségre voltak az ökológiai lábnyom kiszámításában, nevezni lehetett a Vigyázz rám balatoni társasjátékban való részvételre. Érdekességek és új tudományos eredmények a vízről címmel dr. Burucs Zoltán egyetemi docens tartott előadást.
Az elhalasztott Víznapi Balcsi-parti programjaira április 7-én 15 órától kerül sor, a tó körül, 25 helyszínen. Zalában, Keszthelyen a zenepavilonnál megkoszorúzzák a Balatont, fellép a Népek Tánca művészeti csoport, a gyermekek vízzel kapcsolatos játékokban vehetnek részt, a felnőttek víztakarékossági tanácsokat kaphatnak. Gyenesdiáson, a strandon a Forrásvíz Természetbarát Egyesülettel közösen, Vonyarcvashegyen is a strandon, a Szent Mihály-hegy Védő és Vendégváró Egyesülettel, Balatongyörökön pedig a hajókikötői mólónál a Turisztikai Egyesülettel karöltve rendezik a programokat..
SZUPERINFO.HU