A barcelonai világbajnoki futam előtt a RabócsiRingen

Kárai Tamás Audija már rendben van, a pilóta bizakodva várja a húsvéti versenyt
Kárai Tamás Audija már rendben van, a pilóta bizakodva várja a húsvéti versenyt - © Fotó: Edmondo
Máriapócs – Kárai Tamás, a Supercars címvédője az Oláh Gumi Fesztiválon is mindent bele fog adni.


Pilóta tervez, technika végez. Így volt ezzel március utolsó hétvégéjén Kárai Tamás is. A népszerű és sikeres ralikrosszversenyző jól kezdett a magyar bajnokság szlovákiai nyitányán, ám egy elektromos hiba miatt nem tudott túljutni az elődöntőn.

Húsvétkor a máriapócsi RabócsiRingen javíthat, hiszen egyike annak a több mint százhúsz pilótának, aki az Oláh Gumi Fesztivál három sorozatának (Közép-európai Zóna Trófea, országos bajnokság és országos amatőrsorozat) valamelyikén rajthoz áll.

– Sajnos pechesek voltunk a Slovakia Ringen, pedig jól ment az autó. Szerencsére már kijavítottuk a hibát, és bízom benne, hogy a máriapócsi versenyen majd sikerül jó eredményt elérni. Nem lesz könnyű, hiszen a többiek is ugyanazt szeretnék – nyilatkozta érdekelődésünkre a kategória bajnoki címvédője, aki autókrosszban háromszoros Európa-bajnok.

Riválisból van bőven

A többiek a Supercars kategória versenyzői lesznek, így például a nyitófordulóban győztes Spitzmüller Csaba (Skoda Fabia MK2) vagy a második osztrák Alois Höller (Ford Fiesta). És nem szólva még Vass Zoltánról (Skoda Fabia MK2), Harsányi Zoltánról (Mitsubishi EVO X), a szlovák Marian Gajdosról (Ford), vagy az örökös bajnok Kotán Péterről (Ford Escort).

Az orosházi pilóta az országos bajnokság mellett két nagy nemzetközi sorozatban is vállalja a megmérettetést. A tervei szerint indul két világbajnoki versenyen (Barcelona és a belga Spa-Francorchamps), valamint a május végén rajtoló Európa-bajnoki futamokon. Kárai korábban is nyilatkozta, hogy nemzetközi mezőnyben kíván elsősorban bizonyítani, fejlődni és minél jobb eredményeket elérni. Úgy véli, kiváló csapat áll mögötte, remek szerelőkkel, szakemberekkel.

– Minden versenyen, mindig győzni szeretnék, ami persze nem sikerülhet. Szeretnék újra országos bajnok lenni, az Eb-n döntőbe jutások, dobogós helyezések a célkitűzéseink. Ez majd elválik, hiszen a versenyen derül ki, hogy kinek miként sikerült fejlesztenie a technikát, ki milyen erőt képvisel – vélekedett Kárai.

A húsvéti verseny utáni hétvégén már Barcelonában, a világbajnoki futamon indul Kárai Tamás, ám ez nem jelenti azt, hogy bármivel is spórolnak. Sőt.

– Mindent beleadok majd a máriapócsi versenyen, mert az autónak bírnia kell, én pedig remélhetőleg bírni fogom – summázta a versenyző.

ML


Ralikrossz

Az Oláh Gumi Fesztivál menetrendje, április 21., vasárnap

9–9.25: 1. edzés Amatőr

9.25–10.35: 1. edzés RNOB+CEZ

10.50–11.15: 2. edzés Amatőr

11.15–12.25: 2. edzés RNOB+CEZ

13.20–14: 1. előfutam Amatőr

14–17: 1. előfutam RNOB+CEZ

17– 18.20: 2. előfutam RNOB (JK, SD, AD, MX5, MK)

18.20–19: 2. előfutam Amatőr

Április 22. hétfő

8.30–10: 2. előfutam CEZ

10.15–10.50: 3. előfutam Amatőr

10.50–13.45: 3. előfutam RNOB+CEZ

14–15.45: elődöntő RNOB+CEZ

15.45–16.15: elődöntő Amatőr

16.15–17.30: döntő RNOB+CEZ

17.30–18: döntő Amatőr

RNOB: országos bajnokság

CEZ: Közép-európai Zóna Trófea

Amatőr: országos amatőrsorozat.
SZUPERINFO.HU