Frissítve:

A Bródy Sándor Könyvtár igazi minőséget jelent

A Bródy Sándor Könyvtár igazi minőséget jelent
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár holnap, január 22-én, a Magyar Kultúra Napján Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartandó ünnepségen veheti át a Minősített Könyvtár címet.

hiba beküldése

A Minősített Könyvtár címet a kultúráért felelős miniszter egy 2010 márciusában hatályba lépett rendelet alapján adományozza. A cím elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma évente pályázatot hirdet. A pályázat célja a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek munkájának elismerése. A pályázók előre meghatározott szempontok szerint elkészített önértékelés és teljes körű minőségügyi dokumentáció benyújtásával jelentkezhetnek a cím elnyerésére. A beérkezett pályázatokat a Könyvtári Minőségügyi Bizottság bírálja el az írásos anyagok és a helyszíni szemle alapján.

A Minősített Könyvtár címet elnyerő intézmények díszoklevelet kapnak és a cím használatára öt évig jogosultak. A Minősített Könyvtár cím birtokában a könyvtárak pályázhatnak a Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére.

A Minősített Könyvtár címet tavaly adták át először, akkor a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kapta a díszoklevelet.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a szakmában harmadikként részesül az elismerésben..
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása