A Csík húzta a jótékonysági estet

Akt.:
Horváth László is beszállt harmonikájával Csík János, Szabó Attila és a Csík Zenekar többi tagja mellé.
Horváth László is beszállt harmonikájával Csík János, Szabó Attila és a Csík Zenekar többi tagja mellé.
Teltházzal, közel ötszázan ünnepelték együtt Heves Megye Napját február 12-én az egri Gárdonyi Géza Színházban. Akárcsak 2011-ben és 2012-ben, a Heves Megyei Önkormányzat idén is jótékonysági estre hívta a vendégeket. Az ez évi rendezvény teljes bevételét, 5,8 millió forintot Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott javaslatára egy lakástűzben otthonát elvesztő, autizmussal élő gyermekeket nevelő, karácsondi család részére ajánlották fel.

 

©
Az est nyitányaként Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke adta át az újonnan alapított Heves Megye Nagykövete díjat, amelyet a közgyűlés döntése értelmében Bolyki János borász, valamint Kis Károly labdarúgóedző viselhet egy éven át. Ezt követően Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, az est fővédnöke ünnepi köszöntőjében az egymás iránti odafigyelés, valamint a rászoruló embertársaink segítésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Kijelentette: a Mátrai Erőmű Zrt. és a ZF Hungária Kft. nagylelkű támogatásának, valamint a jelenlévőknek köszönhetően „a ház fel fog épülni.”     

Ekkor már más feladata nem volt a kormánymegbízottnak, mint – ahogy fogalmazott – „elhúzza a csíkot”… És valóban, őt a színpadon a mai magyar zenei élet egyik legnépszerűbb együttese, a Csík Zenekar húzta el a legjobb dalait, az összegyűlt szépszámú résztvevő legnagyobb örömére. Sőt, egy szám erejéig Horváth László kormánymegbízott is beszállt az örömzenélésbe.

Tekintse meg a koncerten készült képgalériánkat:


Heves megye nagykövetei:

Kis Károly 1964-ben született Mátraballán. Középiskolás éveiben az MTK igazolt labdarúgója volt, majd edzőként Parádon kezdte pályafutását, jelenleg a Szolnok csapatát edzi. Igazi áttörés 3 évvel ezelőtt történt edzői karrierjében, amikor a Paks csapatával, a hazai első osztály ezüstérmét megszerezve, a nemzetközi futballporondra is kiléphetett. Itt egyedüli magyar csapatként, jóval esélyesebb ellenfeleket legyőzve még a harmadik fordulóban is versenyben voltak. Érdekesség, hogy a Paks csapata ezt a sikerét idegenlégiós játékosok nélkül érte el, ami nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt ritkaság. Kis Károly a sikerek mellett sohasem mondott le otthonáról, nem távolodott el Heves megyétől és Mátraballától.

Bolyki János 1998-ban alapította a Bolyki Szőlőbirtokot, amely mára 26 hektárt ölel fel. 2002-ben határozta el, hogy pincét vágat, hordót, gépeket vásárol, és megpróbál minél többet feldolgozni a terméséből. 2003-ban el is készült az első évjárat. Első vörösbora, egy egri bikavér a jó évjáratnak és a gondosan megtermelt alapanyagnak köszönhetően 2006-ban Bordeaux-ban ezüstérmet nyert. Azóta számos sikert könyvelhetett már el, 2009-ben az Év Fiatal Borászának, 2010-ben az Év Egri Borászának választották, s már harmadik éve tartozik az ország 50 legjobb magyar borásza közé. Szakmai elismerései mellett Bolyki János közismerten elkötelezett híve a jótékony célú kezdeményezéseknek.

Tekintse meg az ünnepségen készült képgalériánkat:
.
SZUPERINFO.HU