A DLA nyerte a Danone Focikupa elődöntőjét

Akt.:
A DLA nyerte a Danone Focikupa elődöntőjét
© Fotó: Matey István
Debrecen – A debreceni fiatalok akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna debreceni regionális döntőjét. A hazai pályán játszó fiatalok a fináléban a Nyíregyháza Spartacus csapatát győzték le 1:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa budapesti országos döntőjében. A Fair Play Csapat díját a nyíregyházi Filo SE csapata nyerte el. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat mintegy 1200 gyermek labdarúgója versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, Spanyolországban – olvasható a Premier Hungary Communications közleményében.

A FIFA által is elismert Danone Focikupa a Gyermekekért torna a világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó kupája, melyen világszerte eddig több mint 2,5 millió gyermek vett részt. A program hazai kupája május 5-én Debrecenben folytatódott, ahol a Balmazújváros, a DLA, a Kisvárda, a Tarpa, valamint a Loki Focisuli, a Nyíregyháza Spartacus, a Filo SE és a Hajdúböszörmény csapatai álltak pályára.

Fotó: Matey István

A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg vállalatunk új küldetését Egy életünk van és egy bolygónk címmel”– tette hozzá.

Játékos jótékonyság

A Danone Focikupa a Gyermekekért program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevő gyermek labdarúgók sportszergyűjtéssel segítik állami gondoskodásban élő focista társaikat. A debreceni elődöntőre két megyéből hozták magukkal a csapatok felajánlásaikat, az összegyűjtött adományokat a Bihari Gyermekotthon képviselője vette át.

Irány Spanyolország!

A régiógyőztes Debreceni Labdarúgó Akadémia már biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

A Danone Focikupa a Gyermekekért debreceni elődöntőjének helyezései:

  1. Debreceni Labdarúgó Akadémia
  2. Nyíregyháza Spartacus
  3. Balmazújváros
  4. Várda SE
  5. Tarpa SC
  6. Filo SE
  7. Loki Focisuli
  8. Hajdúböszörmény.
SZUPERINFO.HU