A hidat lezárták, ezért most óriásit kell kerülni Perén

A lezárt út
A lezárt út - © Fotó: Bujdos Tibor
Pere – Nagyon hiányzik a pereieknek a lezárt Hernád-híd.

Óriási gondot okoz a pereieknek, hogy november 16-án lezárták a településre vezető Hernád-hidat biztonsági okokból. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. akkor azt ígérte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy „a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassák, addig is szakértők bevonásával vizsgálják meg, hogy milyen ideiglenes beavatkozásokkal lehet a forgalmat, akár csak részlegesen is, újra megnyitni a hídon.”

Azóta másfél hónap eltelt, de nem sok minden történt az ügyben. Ottjártunkkor csak egy behajtani tilos táblát láttunk a hídra vezető úton, alatta írás: „Figyelem az út lezárva!”

Nem áll meg Encsen

– A legnagyobb problémánk az, hogy a perei gyerekek Ináncsra járnak iskolába, de a települést most csak jókora kerülővel tudják elérni – mondta lapunknak Blaskó István, Pere polgármestere. – A híd lezárása óta fél órával hamarabb kell elindulniuk, mert a busz most a Hernádbűd–Gibárt–Encs–Ináncs útvonalon közlekedik Peréről. Ugyanez a problémája a településünkön működő panziónak, aminek a konyháján napi kétezer adag ételt főznek a környező gyermekintézményeknek és az időseknek. Aki pedig például vonattal jár Miskolcra dolgozni, még rosszabbul járt. A perei busz ugyanis nem áll meg az encsi vasútállomáson, így kerülővel kell neki is eljutnia az ináncsi állomásra – sorolja a gondokat a polgármester.

Hozzáteszi: eddig annyi történt, hogy búvárok jártak a hídnál, valamit vizsgáltak, de neki nem mondtak semmit. Blaskó István szeretne összehívni a közeljövőben egy tanácskozást a közútkezelő és a térség országgyűlési képviselőinek a részvételével, hogy a probléma minél hamarabb megoldódjon.

ÉM-HE


Lezárták az perei Hernád-hidat
Abaújszántó, Ináncs - Forgalombiztonsági okokból határozatlan időre lezárják november 16-ától az Ináncs-Abaújszántó összekötő úton található perei Hernád-hidat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint a cég a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott...

A perei „út”
Miskolc, Pere - A közúthálózattal kapcsolatban az autósok is jelezhetik észrevételeiket. De ez még nem garancia a javításra. A napokban Perén készítettünk riportot, onnan indultunk el Abaújszántóra. Igaz, a pereiek mondták, hogy csak óvatosan, mert az az út felér egy kalandtúrával, de azért mi n....
SZUPERINFO.HU