A HLKC lett a legeredményesebb egyesület a lány mezőnyben

A HLKC lett a legeredményesebb egyesület a lány mezőnyben
2013. június 7-9. között került megrendezésre immár második alkalommal az Orosháza Cup nemzetközi utánpótlás kézilabda torna. A lány és fiú mezőnyben összesen 12 korosztályban több mint 100 csapat versenyzett, így a nyári időszak egyik legjelentősebb versenyévé vált az orosházi torna.

A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club négy korosztályban (2004, 2003, 2002, 2000) öt csapattal nevezett a versenyre, és a leány mezőnyben a megszerzett 2 arany és 1 ezüstéremmel, valamint egy negyedik és ötödik helyezéssel a legeredményesebb Egyesületként zárták a háromnapos versenyt.

A versenyen 2003-as és 2000-es csapatuk nem talált legyőzőre, így első helyen végeztek.

2002-es csapatuk a második helyen végzett, míg a 2004/2005-ös keretből összeállított két csapatuk egy negyedik és egy ötödik helyezést ért el.

 

2004

Hódmezővásárhelyi LKC ‘A’ – Szentesi SI 23-6

Hódmezővásárhelyi LKC ‘A’ – ONKC ‘B’ 15-11

Hódmezővásárhelyi LKC ‘A’ – Mohács 9-10

Hódmezővásárhelyi LKC ‘B’ – ONKC ‘A’ 3-16

Hódmezővásárhelyi LKC ‘B’ – Törökszmiklós 5-15

Hódmezővásárhelyi LKC ‘B’ – Ada 13-11

Hódmezővásárhelyi LKC ‘B’ – Szentesi SI 15-3

Hódmezővásárhelyi LKC ‘B’ – Ada 15-7

Hódmezővásárhelyi LKC ‘A’ – ONKC ‘A’ 13-15

Hódmezővásárhelyi LKC ‘A’ – Mohács 17-19 büntető-dobásokkal (16-16)

hlkc2

 

Végeredmény:

1. Törökszentmiklósi KE

2. Orosházi NKC ‘A’

3. Mohács

4. Hódmezővásárhelyi LKC ‘A’

5. Hódmezővásárhelyi LKC ‘B’

6. Ada

7. Orosházi NKC ‘B’

8. Szentesi SI

 

Csapattagok: Bugnó Gréta (k), Kandó Sára (k), Földesi Dorottya, Körtvélyessy Luca, Kállai Laura, Petróczi Sára, Miklós Imola, Aranyi Vivien, Fogl Zengő, Molnár Luca, Berei krisztina, Szöllősi Luca, Molnár Zita, Dabis Renáta, Mácsár Dorottya

Dobra Ildikó edző: “Két csapattal szerepeltünk az Orosháza Cup-on, így minden játékosomat pályára tudtam küldeni, a jó eredmény elérése mellett ez is lényeges célunk volt ezen a hétvégén. Érdekes helyzet, amikor egy csapatot győztes meccs után “helyre kell tenni”, vesztes meccs után pedig megdicsérni. Erre volt most példa a hétvégén, hiszen ‘A’ csapatom 4. helyezést ért el, de nagyon nagy küzdelemben. Kiélezett csatában az utolsó pillanatokban (illetve büntetődobásokkal) dőlt el a döntőbe jutás az ONKC, illetve a harmadik hely sorsa a Mohács ellen. A ‘B’ csapatban fantasztikusan játszottak a lányok, hiszen öt meccsből hármat megnyertek. Nagyon kellett a játéktapasztalat ezeknek a lányoknak is, hiszen jövőre sokkal inkább számítok már rájuk is. Kiemelem Berei Krisztit, aki most játszott először hivatalos mérkőzéseken, és rögtön 11 gólt szerzett élete első meccsén!”

 

2003

Hódmezővásárhelyi LKC – Szeged KKSE 18-9

Hódmezővásárhelyi LKC – Mohács 9-7

Hódmezővásárhelyi LKC – Ada 18-7

Hódmezővásárhelyi LKC – Szentesi SI 19-9

Hódmezővásárhelyi LKC – Orosházi NKC 12-12

Hódmezővásárhelyi LKC – Töröksztmiklós 20-15

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Végeredmény:

1. Hódmezővásárhelyi LKC

2. Mohács

3. Orosházi NKC

4. Törökszentmiklósi KE

5. Szeged KKSE

6. Szentesi SI

7. Ada

 

Csapattagok: Kovács Gréta (k), Mohácsi Szintia, Ollé Luca, Ocsovszky Nikolett, Rácz Vivien, Jakab Anna, Prikler Borbála, Farkas Réka, Mácsai Zsófia

Banga Endre edző: “Sajnos szűkös játékoskerettel tudtunk elutazni a tornára, így az első helyünk értéke még nagyobb. Voltak ugyan kisebb kilengések a játékunkban, de összességében jól teljesített a csapat. Amikor nagyon kellett, a Mohács ellen nagyot küzdöttek a lányok, ezért nagy dicséret illeti Őket. A mutatott játék alapján az első helyünk megérdemelt!”

 

2002

Hódmezővásárhelyi LKC – Orosházi NKC 12-8

Hódmezővásárhelyi LKC – Mohács 15-21

Hódmezővásárhelyi LKC – Debrecen 13-8

Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK 10-2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Végeredmény:

1. Mohács

2. Hódmezővásárhelyi LKC

3. Orosházi NKC

4. Csorvási SK

5. Debrecen

 

Különdíj: Kalmár Dóra (HLKC) – Legjobb Kapus

Csapattagok: Kalmár Dóra (k), Besnyi Viktória (k), Balogh Dóra, Kálló Barbara, Tarján Petra, Besenyi Napsugár, Szöllősi Zsófia, Mérai Maja, Kiss Noémi, Nagy Brigitta, Horváth Zsófia, Kardos Martina

Gaál Adrienn edző: “A szezon zárásaként nagyon szépen helytálltunk, a nyerhető meccseket magabiztosan hoztuk, az Országos Döntőben 6. helyezett Mohácsot pedig komolyan megszorongattuk. Sokat fejlődtünk idén, így elégedett vagyok a tavaszi eredményekkel, és a hétvégi második helyünkkel is. Augusztusban kettőzött erővel kezdjük a felkészülést!”

Kis Márk edző: “Az év végén nagyon jó lehetőség volt egy utolsó erőpróbára az Orosháza Cup. Minden játékos megkapta újra a bizonyítási lehetőséget. Tulajdonképpen az idei Országos Döntőben 6. helyezett Mohács elleni vereséggel együtt is megfelelő teljesítmény nyújtottunk, ezüstérmünk reálisnak mondható!”

 

2000

Hódmezővásárhelyi LKC – Ada 26-0

Hódmezővásárhelyi LKC – Orosházi NKC 26-8

Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK 16-3

Hódmezővásárhelyi LKC – Debrecen 24-10

hlkc3

Végeredmény:

1. Hódmezővásárhelyi LKC

2. Debrecen

3. Orosházi NKC

4. Csorvási SK

5. Ada

Csapattagok: Bánfi Petra (k), Luczó Lora (k), Áncsán Fanni (k), Kovács Adrienn, Farkas Izabell, Földesi Gerda, Varga-Tóth Rebeka, Klemm Kata, Molnár Sára, Blaskovics Ingrid, Kandó Dorottya, Mészáros Sarolta

Beslin Anikó edző: “A csapat úgy teljesített, ahogyan elvártam. Magabiztosan, lendületesen és nagy önbizalommal játszottunk minden mérkőzésen. Magasan kiemelkedtünk a mezőnyből mind egyénileg, mind csapatjátékban. Gratulálok a lányoknak, de augusztusban magasabb fokozatba kapcsolunk!”

 

(hlkc.hu).
SZUPERINFO.HU