A holland gumigyártó új téli gumija, a Vredestein Wintrac Pro

A holland gumigyártó új téli gumija, a Vredestein Wintrac Pro
A holland Vredestein egy ultra nagy teljesítményű, teljes mértékben új téli gumit fejlesztett ki, melyet a sportos és más nagy motorerővel rendelkező autók számára terveztek.

A Vredestein Wintrac Pro első termékbemutatóját a németországi Kölnben tartották, itt ismertették meg a nagyközönséggel és legfőképp az autós újságírókkal, hogy milyen tapadási teljesítményekkel rendelkezik az új UHP téli abroncs, melyet az akár 300 km/h sebesség biztonságos elérésére is képessé tették.

Mivel az új Wintrac Pro téli gumi az ultra nagy teljesítményű téli abroncsok családjába tartozik, és 17 colos, illetve nagyobb méretekkel is rendelkezik, a holland gyártónak olyan tapadási együtthatókat és fékezhetőségi teljesítőképességeket kellett kifejlesztenie, melyek a megszokott téli közúti forgalom sebességétől jóval nagyobb tempójú haladáskor is megfelelő biztonságot szolgáltatnak – írja a teligumit.hu

A gumikeverékek egy teljesen új nemzedéke

Az ultra magas teljesítmények kialakításához a Wintrac Pro téli gumi esetében egy teljesen új karkasz ( a gumi tartását és stabilitását biztosító különleges szövetváz), valamint teljesen új gumikeverék vegyületek kifejlesztése vált szükségessé.

A megnövelt szilícium-doixid tartalomhoz, – mely alapvető fontosságú a téli hidegben a gumiabroncs rugalmasan tartásához -, egyedi vegyületeket kevertek, amivel a nagy teljesítményű motorerővel rendelkező autók gyorsítóképességeit sikerült maradéktalanul a téli útviszonyokra rávinni, ráadásul olyan fékhatékonyság is elérhetővé vált, amivel biztonságosan le lehet lassítani ezeket a nagy teljesítményű járműveket.

Természetesen a futófelület kialakítása is teljesen új és egyedi tervezést kívánt, melynek úttal érintkező részén a lamellákat, míg az olvadt csapadékot elvezető, illetve a havat magukba zárni képes hornyokat alakították ki úgy, hogy nagy sebességekkor, és nagy fékezésekkor is kontrollálható és biztonságos kezelhetséget szolgáltassanak.

A Vredestein Wintrac Pro téli gumi minden téli helyzetben maximálisan teljesít

Természetesen a fejlesztések soha nem állnak meg a különleges anyagok és szerkezetek innovációjánál. A magasan az átlag feletti tapadási teljesítményekhez hosszú-hosszú szimulációs időszak szükséges, ahol a vegyületi és szerkezeti fejlesztéseket addig optimalizálják, amíg kétséget kizáróan be nem bizonyosodik, hogy a téli gumi teljes mértékben bizonyítja az elvárt tapadási hatékonyságát.

A Wintrac Pro téli gumi esetében 15 százalékos havas tapadási javulást mértek a belső tesztek során, valamint a nedves fékút 10 százalékkal lett rövidebb.

A Wintrac Pro téli gumi kezelhetőséget

A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a Wintrac Pro nem csupán a tervezőasztalon képes kiválósága megmutatására, hanem a téli időjárási körülmények mindegyikében hozza a magas szintű tapadási hatékonyságot.

Remek kezelhetőség, nagy sebességű stabilitás, kiváló reakciók és természetesen a téli, akár nagy sebességű közlekedéshez szükséges extrém fékteljesítmény jellemzi.

 

– PR cikk –

Címkék:


.
SZUPERINFO.HU