A hosszabbításban győzött a Rákóczi

A hosszabbításban győzött a Rákóczi
  Rákóczi Vasas – Dévaványa 1 – 0 (0 – 0)   A márciusi havazás miatt elhalasztott bajnoki fordulót szerdán pótolták a megyei első osztályban. A Rákóczi a Dévaványát fogadta, és nagy csatában győzött.

 

Az első nagy helyzetre 16 percet kellett várni, ekkor a vendégek vezettek veszélyes kontratámadást, amelynek végén Molnár ajtó-ablak ziccerben, 7 méterről mellégurította a labdát. A 27. percben Juhász találta el nagyon gyengén 20 méterről a lasztit, Hajdú meg akarta fogni, ám egy göröngyön az gellert kapott, és majdnem a kapuba hullott. A 35. percben Ernyes tornáztatta meg Tóthot, majd 5 perccel később Lövei lőtt föle 10 méterről. Nagyon gyenge színvonalú volt az első játékrész, így nem ért senkit nagy meglepetés azzal, hogy gól nélküli döntetlennel mentek pihenni a csapatok.

 

A második félidő kicsit jobb iramban kezdődött, az 53. percben Debreceni adta be a labdát jobb oldalról, amit Mazánnak 5 méterről csak be kellett volna passzolnia az üres kapuba, de ő fölé vágta. A 63. percben az egész meccsen ingerülten játszó Juhász óriási butaságot követett el, mikor egy ellene elkövetett szabálytalanság után törleszteni próbált, mert sárga lapot kapott, és mivel ez neki a második volt, mehetett zuhanyozni. Nem sokáig élvezhette emberelőnyét a Dévaványa, Hajdú kapus ugyanis miután felszedett egy labdát a tizenhatoson belül, ellökte magától az érkező Buzát, a játékvezető pedig azonnali piros lappal „jutalmazta” sportszerűtlen tettét. Egyre nagyobb fölényben játszott a mérkőzés vége felé a Rákóczi, a rengeteg pontatlan passzuk miatt viszont gólt szerezniük sokáig nem sikerült. A 91. percben, mikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, Buza ugrott ki a jobb oldalon, középre tette a labdát, az alászaladó cserekapus mögül pedig Lövei érkezett, és három méterről a hálóba bólintott, megszerezve ezzel csapatának a 3 bajnoki pontot.

 

Küzdelmes mérkőzésen, kínkeservesen szerezte meg a győzelmet a Rákóczi Vasas az utolsó percben. Hétvégén szintén itthon játszanak, szombat délután a Füzesgyarmat lesz az ellenfél.

 

Orosháza-Rákóczitelep, 150 néző.
Vezette: Zahorán (Nagy, Petrovszki)

 

Rákóczi: Tóth – Albert (Szabó, 81.), Németh, Dávid, (Pardi, 64.), Boros – Juhász, Ludányi – Debreceni, Buza, Mazán (Berta, 57.) – Lövei.
Edző: Polyák László.

 

Dévaványa: Hajdú – Szalai, Bogya, Séllei, Bereczki (Boda a szünetben), – Molnár, Adamecz, Panyik (Elek, 69), Somogyi (Nyíri, 90.), Pálfi – Ernyes.

Edző: Tagai Attila.

 

Gólszerző: Lövei a 90+1. percben.

 

Sárga lap: Albert, Debreceni, Juhász, Lövei, illetve Bogya, Pálfi.

Kiállítva: Juhász ( második sárga lap után) a 63., illetve Hajdú (sportszerűtlen lökésért) a 67. percben.

 

 .
SZUPERINFO.HU