A kapitány is a DEAC mellett

Akt.:
Berta Ákos és Lukács László, a Tankcsapda frontembere
Berta Ákos és Lukács László, a Tankcsapda frontembere - © Fotó: DEAC
Debrecen – Újabb kulcsjátékosával hosszabbított szerződést a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapata, ennek értelmében további egy évig a Debreceni Egyetem együttesét erősíti Berta Ákos csapatkapitány – olvasható a klub hivatalos oldalán.

Az idén főként védőként számításba vett, rangidős Berta új kontraktusa így a 2019-2020-as szezon végéig szól a DEAC-nál. Az aláírás kapcsán a rutinos hokis elmondta, nagyon öröm számára, hogy a vezetőedző a következő szezonban is számít rá. – Remélem, hogy tudom segíteni a csapatot akár támadóként, akár védőként, illetve hogy sikeresek leszünk a play offban és a következő szezonban is. A védő pozícióval egyébként nincs gondom, hiszen régebben is játszottam már ezen a poszton. Bevallom, van egy kis hiányérzetem, hiszen nem tudok annyiszor helyzetbe kerülni, nincs annyi gólom és gólpasszom, mint a régi szép időkben, de nem panaszkodom. Mindent megteszek a csapat érdekében. Ha ezen múlik a sikerünk, akkor akár kapus is lehetek – mondta az utánpótlásedzőként is tevékenykedő Berta, aki hozzátette, megszokta és élvezi a csapatkapitányi poszttal járó teendőket, amelyekben nagy segítségére van a két helyettes kapitány is.

Fotó: DEAC

– Legfőképpen a logisztikában, a kézfogásnál, illetve a bírókkal való kommunikáció terén vannak feladataim. Igaz, némileg kihalóban van, hogy csak a csapatkapitány beszélhet a bíróval, és már lassan mi is kiállításokat kapunk érte. Szerencsére nálunk jó a csapatszellem, és nincsenek fegyelmezési problémák. Bízom benne, hogy ez így is marad a jövőben. Természetesen minden csapatnál adódhatnak kisebb problémák. Ha jönnek a győzelmek, akkor minden passzol, ha netán többször kikapunk, akkor derül ki, hogy milyen ereje van a csapatnak. Szerencsére kezdünk feljebb kúszni a középszakasz-tabellán, és egyre jobban fel tudjuk venni a play-off ritmusát. Remélem, hogy meg tudjuk örvendeztetni a szurkolókat – zárta gondolatait a csapatkapitány.

Az már novemberben kiderült, hogy Hetényi Zoltán és Vlagyiszlav Kulesov marad a DEAC-nál, a játékosok közül pedig legutóbb a két kiváló cseh támadó, Dominik Novotny és Jakub Izacky szerződésének meghosszabbítását jelenthette be a klub. Berta kontraktusának megtoldásával így már ötre bővült a jövőre is maradó hokisok száma. Mellettük a szakmai stábnak, David Musial vezetőedzőnek és Kecskeméti Áron másodedzőnek is bizalmat szavaztak a DEAC sportvezetői további egy évre.

A csapat a válogatott szünet után legközelebb csütörtök este, Bálint-napon lép pályára a Jégcsarnokban, ahol 19 órától a Ferencvárost fogadja egy remélhetően csak debreceni szempontból szívet melengető mérkőzésen.

– DEAC –


David Musial
Debrecen - Szerződést hosszabbított a DEAC jégkorongcsapata David Musial vezetőedzővel - olvasható a deac.hu-n. A cseh-német nemzetiségű szakember új kontraktusa így a következő szezon, vagyis a 2019/2020-as kiírás végéig szól a Debreceni Egyetem sportklubjánál. Hetényi Zoltán és Vladislav Kuleshov ...

Debrecen - Kecskeméti Áron másodedzővel szerződést hosszabbított az egyetemi klubnál. A klubvezetők továbbra is bizalmat szavaztak a másodedzőként, kapusedzőként és videoelemzőként is eredményesen dolgozó Kecskemétinek. David Musial vezetőedző után újabb egy évvel toldották meg Kecskeméti Áron....
SZUPERINFO.HU