A Keresztanyát adja elő a színtársulat

A Keresztanyát adja elő a színtársulat
Új produkcióval lép fel áprilisban a csongrádi Művelődési Központ Magyar Király dísztermében a Csongrádi Színtársulat. A színjátszók a Kukás guru és a Hegedűs a háztetőn óriási sikereivel igazán magasra tették a mércét, a csongrádi színházkedvelők legnagyobb örömére.


A következő előadásra egy, a mai Magyarországon játszódó darabra esett a rendező választása.

„A döntésemet a társulat is egyetértéssel fogadta, hiszen a humor az olyan dolog, ami az élet buktatóin is sokszor átsegíti az embert.” – árulta el lapunknak Ferentzi Katalin, a színtársulat vezetője.

„A színdarab vígjáték, görbe tükröt tartva az emberi gyarlóság, a korrupció, az érdekek szövevényes megnyilvánulásai elé. Az eredeti darabot át kellett dolgozni, mivel sok szálon futó, a nézők számára nehezebben követhető volt, de a fő mondanivalója megmaradt, amit minden kedves csongrádi néző vélhetően le fog szűrni önmaga számára az előadás után.”

A Keresztanyát április 18-án és – a Magyar Király bérlet utolsó előadásaként – április 19-én láthatja a közönség a Művelődési Központban.

A Keresztanya

Meghal Olajos Lajos, a legnagyobb és legbefolyásosabb magyar maffiafőnök. Felesége, Elvira asszony veszi át a birodalom irányítását.

Elvirának egyetlen vágya van. Az, hogy bűnszervezete a lehető legnagyobb és legbefolyásosabb legyen egész Közép Európában. Ez csak egyféleképpen valósulhat meg. Ha fia, a kicsit mulya és ütődött Lajoska feleségül veszi az ukrán főnök, Igor Kolobjov lányát, Mását. Lajoska viszont a szomszéd zöldségboltban dolgozó Krajcsovics Gizibe szerelmes, aki viszont nem tud kettejük kibontakozó viszonyáról. Igaz, hogy ő is szereti Lajoskát, csak az a Lajoska nem ez a Lajoska. Természetesen Mása is másba szerelmes, akiről maffiafőnök apja hallani sem akar.

Fontos Elemér, országgyűlési képviselő mindent megtenne, csak hogy megszerezze magának Elvirát, és vele együtt a hatalmat. Ugyanakkor a rendőrség, az ambiciózus Morózus kapitány és társa, a kicsit lassú felfogású Délceg Jenő őrmester is melegen érdeklődik a társaság tevékenysége után. Ugyanakkor Elvira hű emberei is azon vannak, hogy ebben a káosz sújtotta kavarodásban nekik is minél több jusson.

Természetesen az is kiderül, hogy valamikor, a régi időkben szinte mindannyian a párt régi harcosai voltak, és azok ugye nem annyira szokták egymást bemószerolni. A helyzet aztán végképp a feje tetejére áll akkor, amikor megérkeznek az ukrán vendégek, a Keresztanya pedig lebetegszik. És azt mindannyian tudjuk, hogy beteg maffiafőnök nem főnök. Vagyis valamit tenni kell azért, hogy az a bizonyos, volt férje által létrehozott tekintély valahogy fennmaradjon. A sokat megjárt maffiózók magyaros virtussal próbálják megoldani a szinte menthetetlennek tűnő helyzetet.

Hogy sikerül e nekik? Az majd az előadás végére kiderül..
SZUPERINFO.HU