A Kossuth-díjas Szabó Attilát, a Csík zenekar prímását köszöntötték Egerben

Akt.:
Szabó Attilát a régi barát, Horváth László országgyűlési képviselő, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszönti. Fotó: Nemes Róbert – www.fotonemes.hu
Szabó Attilát a régi barát, Horváth László országgyűlési képviselő, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszönti. Fotó: Nemes Róbert – www.fotonemes.hu
Március 15., Nemzeti Ünnepünk alkalmából Kossuth-díjban részesült az idén fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Csík Zenekar Egerben élő prímása, Szabó Attila. Őt köszöntötték a közelmúltban a Városháza dísztermében.

A meghitt eseményen előbb Herczeg Flóra énekes köszöntötte dallal az ünnepeltet. Dala a lélek vasárnapjáról szólt. S valóban a lélek vasárnapja volt ez a péntek délután, ahol Habis László, Eger polgármestere elmondta: nem tud arról, hogy ezelőtt kapott-e egri alkotó Kossuth-díjat, de nem csak az elsőség a fontos, hanem az is, hogy ezzel az elismeréssel mekkora öröm érte a város lakosságát.

Horváth László nem csak mint megyei kormánymegbízott, de mint régi barát is szólt az ünnepelthez. Arról beszélt, hogy olyan pillanat ez, amelyet nem kell sem túlbeszélni, sem megmagyarázni.

Természetesen az ünnepelt is megszólalt az eseményen.

– A hagyományt nem ápolni kell, hiszen nem beteg az, nem is őrizni, mert nem rab az. A hagyományt élni kell! – mondta a Kossuth-díjas Szabó Attila, aki hozzátette, bár nem Egerben született, mára többet élt a megyeszékhelyen, mint amennyit nem. Így immár igazi egrinek vallja magát.

A köszöntő ünnepségen az ötödik osztályos Nagy Patrik Sixtus verssel, a Hungariddim együttes muzsikával köszöntötte Szabó Attilát.

Tekintse meg Nemes Róbert – www.fotonemes.hu – az eseményen készült képriportját!.
SZUPERINFO.HU