A legfiatalabb generáció vette először birtokba a Generációkat

Akt.:
A legfiatalabb  generáció vette először  birtokba a Generációkat
Még javában zajlott a szoboravató ünnepség Egerben, az új nevet kapott közösségi téren, a Nemzedékek terén, amikor is a legkisebbek – mintegy átérezve Rostás Bea Piros első egri köztéri szobrának, a Generációknak üzenetét – játékba fogtak a műalkotás körül, mit sem törődve ünnepi szónoklatokkal, szavalatokkal, az eseményre érkezett tömeggel.

S ez így van rendjén, sőt talán ez is volt a cél, mely e világra hozta az ötlet nyomán a szobrot. – A világban szétszórt Rostás Bea Piros szobrokról hoz ölelhető, simítható, megmászható hírt a Generációk – mondta el Antall István műkritikus, a Kossuth Rádió irodalmi szerkesztője az avatáson, melyen az új, a várost gazdagító művet Habis László polgármester is köszöntötte. A város első embere elfogódottan állt a szobor tövében, amint felidézte azt a hosszú utat, mely végül is elvezetett a Nemzedékek terére, ahol ezentúl idősebbeket és apróságokat egyaránt vár, gyönyörködtet és megigéz Rostás Bea Piros alkotása.

Tekintse meg az eseményen készült képgalériánkat!

A szoboravatót táncos performansz is kísérte, melyben Czövek Zsuzsát, Fodor Krisztiánt és természetesen Rostás Bea Pirost is láthatta az ünneplő közönség.

Tekintse meg a táncos előadás képeit!

A Generációk elkészültének egész folyamatát nyomon követhette bárki, aki a webkamera-képre kattintott vagy elsétált a volt hármas iskola udvarára, ahol a szobrász kőporba burkolózva küzdött a hatalmas kőtömbökkel, míg végül megszületett a mű, s elérkezett a leleplezés várva várt pillanata. A munkafolyamatot honlapunk is végigkísérte. Az alábbi képsorozatokon Ön is nyomon követheti a Generációk megszületését a szobor helyére állításáig.

Megérkeztek a kövek:

Rostás Bea farag:

A szobor két része elkészült:

Helyére szállítják a generációkat:.
SZUPERINFO.HU