A legifjabb sólymok magasra szálltak

A Szabolcsi Sólymok U8-as csapata vett részt a hétvégi versenyen
A Szabolcsi Sólymok U8-as csapata vett részt a hétvégi versenyen - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Hétvégén a legkisebbek szántották a jeget a Nyíregyházi Városi Jégpályán.


Február 10-én, vasárnap rendezték meg a Magyar Jégkorong Szövetség korosztályos versenysorozatának nyíregyházi mérkőzéseit. A megmérettetésre az ország különböző pontjairól érkeztek résztvevők. Debrecenből két csapat érkezett, de Kazincbarcikáról, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről és Békéscsabáról is jöttek együttesek.

Nem az eredmény a fontos

– A hétvégi mérkőzéseken a Szabolcsi Sólymok U8-as csoportja lépett a jégre, ami a legkisebb korosztályt jelenti. Az utánpótláscsapatok közül itt az öt, hat és nyolc évesek játszanak. Jelenleg 14 kisgyerek edz nálunk ebben a kategóriában – mondta el Szabó Lajosné, a Nyíregyházi Sportcentrum jégkorong szakág vezetője, a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke.

– A hétvégi mérkőzéseknek az volt a céljuk, hogy a kicsik megkedveljék a sportágat. Itt nincsenek győztesek és vesztesek, mindenki nyertes, aki részt vett a versenysorozatban, ezért valamennyien kaptak érmet és ajándékot is. A szabályokban nincs különbség, ugyanazok az elvárások vonatkoznak rájuk is, mint az idősebbekre, a mérkőzéseket pedig edzői kísérettel és bíró közreműködésével játszották végig.

Az ifjú reménységek a téli időszakban heti 4 alkalommal edzenek, a jégpálya márciusi bezárását követően pedig úgynevezett szárazföldi kondicionáló edzéseken erősítenek. A jégkorcsolyát görkorcsolyára cserélik, hogy a mozgásokat továbbra is gyakorolhassák.

– Az U8-as csapatoknak az idén még négy hasonló megmérettetése lesz, ugyanis a vendégekként résztvevő egyesületek viszonozzák a kedvességet: legközelebb ők biztosítják a helyszínt a versenyekhez – tájékoztatta lapunkat az egyesület elnöke és hozzátette: a nyíregyházi jégpálya megépítésével egyértelműen megugrott a jégkorong népszerűsége, de hasonló tendencia figyelhető meg országos szinten is.

GE.
SZUPERINFO.HU