A Liberty a Forma-1 eladásán gondolkodik

Nincs kizárva, hogy más kézbe kerül a Forma–1 a jövőben
Nincs kizárva, hogy más kézbe kerül a Forma–1 a jövőben - © Fotó: AFP
Budapest – Két és fél évvel ezelőtt több mint 8 milliárd dollárt fizetett a Liberty Media Group Bernie Ecclestone-nak, amikor megvette tőle a Formula–1 tulajdonosi jogait, ám sajtóhírek szerint nem elképzelhetetlen, hogy az amerikai cég máris megválna a befektetéstől, miután a bevezetett új ötletek nem feltétlenül váltották be a hozzájuk fűzött reményeket – számolt be róla az nso.hu.

A Liberty Media korábban a versenynaptár bővítését, új helyszíneket, izgalmasabb versenyeket, a szurkolói élmény javítását ígérte, ám ezekből a 2017 elején megvalósult teljes hatalomátvétel óta vajmi kevés valósult meg.

A versenynaptár ugyan bővült – a 2017-es 20 futam után tavaly és idén már 21 futam lesz –, ám új helyszínként csupán Azerbajdzsán mutatkozott be a naptárban.

A versenyek izgalmasabbá tétele meglehetősen szubjektív szempont, ugyanakkor tény: az elmúlt két év 41 versenyéből 23-at a Mercedes valamelyik pilótája nyert meg.

A Liberty ígérte szurkolói élmény javítását célzó intézkedések sem feltétlenül találtak elsöprő támogatásra a rajongók körében, elég csak a rajtrácslányok eltávolítására gondolni.

Korábban egyébként Eccle­stone többször is elmondta: nem sok mindent lát, amit a Liberty jól csinálna a sportág környékén.

HBN.
SZUPERINFO.HU