A ló, az erő és a tér

Akt.:
A ló, az erő és a tér
© Fotó: Pixabay
Gondoljunk vissza arra az időre, amikor még nem volt mobiltelefon vagy számítógép! Mennyivel másabban éltünk, aztán az információs szupersztrádára felhajtva felgyorsult az élet. Az elektromos autókra most még sokan csak úgy néznek, mint zöld rendszámos csodabogárra, ami a többségnek megfizethetetlen, elérhetetlen. Ladányi Tóth Lajos írása.

Hiába temetik a dízeleket, ha ma még erre van fizetőképes kereslet. A szinte hangtalanul, környezetkímélő üzemmódban közlekedő kocsik gazdái számos kedvezményben részesülnek, de ahhoz, hogy odáig eljussanak, meg kell teremteni a jólétet szimbolizáló autó megvásárlásának, üzemben tartásának feltételeit. Nincs motorolaj, kuplung, kipufogó, részecskeszűrő, sebváltó, ergo a karbantartás is másképp működik, mint a benzines vagy a dízeles járgányoknál.

Akárki nem nyúlhat hozzá, hiszen a hagyományos autószerelői szakma önmagában nem elég. Aki szeretne felvillanyozódni, feltöltődni, a nagyfeszültségű alkatrészekkel foglalkozni, továbbképzi magát az elektromos­autó-szerelői ambíciói valóra váltásához. Egyelőre még miniatűr szegmens ez az autóvilágban, de látva, hogy milyen utat járt be a mobiltelefon vagy a számítógép, nincsenek illúzióink: lóhalálában az alternatív hajtásúak közé csapnak a nagy gyártók, még több teret adnak a fejlesztéseknek, hisz az erő velük van. Csak legyen rá minél intenzívebb kereslet!

– Ladányi Tóth Lajos –.
SZUPERINFO.HU