A mai város 100 éve elindult óriáskereke gördül az utcákon

A mai város 100 éve elindult óriáskereke gördül az utcákon
Idén is többnapos programmal idézik meg Hévízen a boldog békeidők néven jegyzett történelmi korszakot. A rendezvénysorozat a hét végén kezdődik.

Április 27-30-a között zenés-táncos műsorokkal idézik azt a kort, melyben a mai fürdőváros alapjai létrejöttek, s aztán az évek során arra építkezhetett a hévízi gyó-gyászat és a turizmus.
A Deák téren 27-én 15 órakor a Kinizsi Táncegyüttes ad műsort, 17 órakor Régi idők dallamai címmel vendégszerepel az Orfeum Színpad, majd koncertezik a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes. Másnap 15 órától Szakonyi Milán, a Hévízen is csillag születhet című tehetségkutató vetélkedő győztese énekel mai dalokat, 20 órakor a Szegedi Kortárs Balett vendégszerepel. A továbbiakban lesz Belmondo – Beatles koncert, Budapest Bár címmel Fényes Szabolcs est, tanítványaival együtt ad zenés műsort Berkes Dániel. A színes szórakoztató kulturális kínálatot arra a látogatottságra alapozták, ami a korábbi évek során is bizonyította, hogy Hévízen minden generáció igényét ki lehet szolgálni, a fiatalok is megtalálják a kikapcsolódás lehetőségét a város élettel teli miliőjében.
Április 30-án nagy látványosságnak ígérkezik a 15 órakor kezdődő kosztümös felvonulás. A 21. század híres gyógyhelye a múltjával együtt jelenik meg. A jelmezesek az első világháború előtti kort idézik, agg idők szépségét hozzák a modern Hévízre a felvonulók. Mint az eddigi rendezvényekről emlékezetes: frakkban, zsinóros mentében, egyenruhákban, keménykalapban, cilinderben, sétapálcával finom urak, gáláns lovagok kísérik a női eleganciát megjelenítő, bársonyba, fodrokba öltözött hölgyeket. A sétával Hévíz száz éve elindult óriáskereke gördül végig az utcákon. Ezt követően a hangulatot a Happy Dixieland és a Hot Jazz Band koncertje tetézi majd.
Mindezzel vezetik fel a május 1-jei város napi rendezvényeket, melyekkel Hévíz várossá válásának idén 21. évfordulóját ünneplik. A Deák téren 16 órakor kezdődő programok keretében kitüntető címeket, díjakat adnak át, a műsorban fellép a Magyar Rádió Gyermekkórusa.  A látványosság, a forgatag vendégcsalogatónak és marasztalónak ígérkezik.
Horányi Árpád.
SZUPERINFO.HU