A minőség koronájáért

A minőség koronájáért
Eredmények mindenütt csak közös erővel születhetnek. Kiváltképp igaz ez a turizmusra, ahol a legkülönfélébb szolgáltatások magas minősége szükséges a vendégek pozitív értékítéletéhez.


Fentieket hangsúlyozva, Hévíz város önkormányzatának szemléletére is rámutatott Papp Gábor, a város polgármestere a helyi szobakiadók által minap rendezett fórumon mondott beszédében. Bizonyítékként azt az elismerést említette, amit legutóbb, a Budapesten megtartott 21. Turisztikai Gálán kapott Hévíz: a fürdővárost példaként állították az idegenforgalom szereplői elé az együttműködések tekintetében. Ezek egyik legfőbb bizonyítékaként lett említve, hogy állami, önkormányzati és vállalkozói összefogással sikeresen lehet működtetni egy vidéki repülőteret.
Nagyobb térségből, új vendégköröknek is célpontja lett Hévíz és környéke. Az erre való rákészülést szolgálta többek közt a konferencia, amire két minisztérium: a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési tárca támogatásával kerülhetett sor. Dr. Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályvezetője országosan a múlt év 11 hónapja és az előző év hasonló időszaka tükrében 3,5 százalékos vendégszám növekedésről beszélt, ezzel együtt a turisták 4,6 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a szállásadóknál. Közel azonos arányban, mintegy 8 százalékkal emelkedett a hazai és a belföldi vendégszám. Az arányokon legtöbbet az oroszok javítottak, csaknem 30 százalékkal, amiből jelentősen részesült Hévíz is.
A további jó eredmények zálogaként esett szó a minőségjavításról, s azon felül a belföldi forgalom tekintetében a Széchenyi Pihenő (SZÉP) kártya elfogadó rendszer szélesítéséről. Az előadásokat követő konzultációk során számos vélemény hangzott el. Köztük az, hogy a szobakiadók magasnak tartják a szálláshelyek koronás megjelöléséhez szükséges minősítés költségét. Felmerül a SZÉP aktiválásának jobb egységesítése a kibocsátók között. A szálláshely minősítés marketing szerepéről bükfürdői példák hangzottak el.
Horányi Árpád.
SZUPERINFO.HU