A napszemüveg nem csak divathóbort, a Fehérvári Optikában odafigyelnek erre!

Akt.:
A napszemüveg nem csak divathóbort, a Fehérvári Optikában odafigyelnek erre!
A közelítő tavasszal egyre többet kapunk a várva várt napfényből, de ezzel együtt eljött az ideje a szemünk védelmének is.


A keszthelyi Fehérvári Optika tulajdonosa: Fehérvári László látszerész mester és felesége, szakmai tanácsai és egyben üzletük kínálata nagy segítséget jelent ahhoz, hogy miként óvjuk szemünket a napsugárzás veszélyeitől.
– Tudományos bizonyítékok sora támasztja alá, hogy a szemet érő túlzott napsugárzás az időskori makuladegeneráció és a szürkehályog kialakulásának fontos kockázati tényezője.-Erre hívná fel a figyelmet elsősorban, az üzlet tulajdonosa: Fehérvári László.
A nagy mennyiségű UV sugárzás hosszabb távú hatásai lassan és fájdalommentesen jelennek meg, mégis ronthatják a látást.
A jó minőségű napszemüveg megfelelő védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen, és egy jól takaró napszemüveg véd a levegőben lebegő porszemcsék ellen is. Vízparton fokozottan érvényesül a károsító hatás, és a szakemberek véleménye szerint még akkor is viselni kell a napszemüveget, amikor éppen nincs direkt napfény, tehát borús az idő.
– Gyermekek és fiatalok különösen veszélyeztetettek – veszi át a szót Fehérváriné Szerencse Szilvia – ezért szüleiknek ügyelni kell arra, hogy viseljenek napszemüveget főleg azokon a helyeken, ahol erős az UV sugárzás; például a strandon, vízben, mivel ott fokozott veszélyt jelent a káros sugarak visszaverődése.
Léteznek napfény hatására sötétedő üveg és műanyag szemüveglencsék egyaránt,  amelyek a szabadban napszemüvegként, belső térben pedig egyszerűen kivilágosodva, hagyományos szemüvegként szolgálják a jó látást.
Mindemellett elérkezett az UV szűrős kontaktlecsék ideje is.
– Hozzá kell tenni, hogy a UV szűrős kontaktlencsék védő hatása a napszemüvegek védelmével nem ér fel, de a perifériás látótér felől érkező sugarakat igen jól szűri. Napszemüveggel együtt tökéletes hatás érhető el!
Sportoláshoz számos dioptriázható sportszemüveg is kapható ebben a hangulatos üzletben, ahol divat, márka, egyéni ízlés szerint segítünk mi, szakemberek kiválasztani mindenki számára  legmegfelelőbb napszemüveget és lencsét.
Folyamatosan megújuló árukészlettel, és az  Essilor szemüveglencse gyártó céggel együttműködve, márciusban és áprilisban  kiemelt „Transition” akcióval várjuk vásárlóinkat a FEHÉRVÁRI  OPTIKÁBAN.
INFOBOX
Keszthely, Kossuth L. u. 2.
Bejelentkezés: 83/318-272
www.fehervarioptika.hu  .
SZUPERINFO.HU