Az önkormányzat is segíti a vásárhelyi gazdákat

Akt.:
Az önkormányzat is segíti a vásárhelyi gazdákat
Az önkormányzat segítséget nyújt a hódmezővásárhelyi gazdatársadalomnak a Földet a gazdáknak program keretében állami földterületek haszonbérleti jogért benyújtandó pályázatok elkészítése során.

A 2013. május 22-én délelőtt tartott sajtótájékoztatón Almási István polgármester elmondta: a múlthét elején többen is jelezték, hogy a hódmezővásárhelyi gazdatársadalom részéről nem az érdeklődés a Földet a gazdáknak program keretében kiírt állami földterületekre benyújtandó pályázatok iránt. Ezért ügyfélszolgálatot hoztak létre, ahol minden érdeklődőnek tájékoztatást és jogi tanácsokat kívánnak nyújtani. A polgármester arról is beszélt, hogy az érdeklődés az előzetes várakozást lényegesen felülmúlta, a gazdák száma megnőtt. Ezért a Városháza földszint 13/A helyiségében létre hoztak egy irodát, ahol támogatást biztosítunk a vásárhelyi gazdáknak.  Hangsúlyozta: Hódmezővásárhelyen nem lesz olyan gazda, aki amiatt nem tud pályázni állami földterületre, mert nem kapott kellő tájékoztatást.

Az iroda működéséről Dr Ambrus Norbert, a Polgármesteri Hivatal Jogi irodájának vezetője tartott rövid ismertetőt: Nagy örömükre szolgál, hogy az újonnan megnyitott iroda iránt igen nagy az érdeklődés. Csak az első napon több mint húsz jövőbeli pályázó kereste fel az ügyfélszolgálatukat. Így ezentúl nem csak jogi tanácsokat tudnak adni, hanem szakmai segítséget is nyújtanak a pályázatokhoz. Dr Ambrus Norbert ismertette: A pályázati tanácsadó irodában a jogász főmunkatárs szakmai felügyelete mellett 3-5 fő pályázatíró fog a gazdák rendelkezésére állni. Kiemelte: A város célja a megfelelő szakmai segítségnyújtás a gazdák számára.

 

Tóth Tünde.
SZUPERINFO.HU