A pop királya nem tudott kottát olvasni

A The Jackson 5
A The Jackson 5
Az idén lesz tíz éve, hogy Michael Jackson itt hagyott minket. Nemrégiben jelentek meg a kritikák a pop királyának életéről szóló négy­órás dokumentumfilmről.

Töretlen a sikerük

Michael Jackson a család hetedik gyermekeként már nagyon korán, ötéves korában a zene körül mozgott, de nem csak ő, az egész család tehetségesnek bizonyult. A fiútestvéreiből álló zenekar tagja lett, amelyet az apjuk, Joseph menedzselt. A formáció a The Jackson 5 nevet kapta. Bár zenész famíliában nőtt fel, és az alapokat már nagyon fiatalon elsajátította, meglepő módon kottát olvasni sosem tanult meg. Saját zenei jelölést alakított ki magának, a hangszerek hangját pedig hallás után énekelte fel. A banda több tehetségkutató megnyerése után a Tamla Motown kiadóval kezdett el dolgozni. Jermaine kilépésével nevet váltottak, helyére a legkisebb testvér, Randy érkezett, és már csak The Jacksons néven emlegették őket. Olyan nagy slágereket köszönhetünk nekik, mint az I Want You Back vagy a Blame It On the Boogie, amelyek a mai napig nagyon népszerűek. Több zenei listát is megdöntöttek, gyakran léptek fel Elvis Presley-vel. A nyolcvanas években Michael inkább már a szólókarrierjére koncentrált, így utolsó albumuk 1989-ben jelent meg – olvasható a well.hu-n.

Nemcsak Michael, hanem a The Jacksons formáció is kapott csillagot a hollywoodi hírességek sétányán. A zenekar pedig még ma is aktív, a The Jacksons 50th elnevezésű turnéval járják a világot, és ugyan Michael nélkül kell koncertezniük, a sikerük így is töretlen.

KM.
SZUPERINFO.HU