A prés alól mutatkozott be a Verzsü

A prés alól mutatkozott be a Verzsü
Gál Tibor, ifjú egri borász tartott fogadóórát Budapesten, a Bazilika mellett, mégpedig a DiVino borbárban. Ez alkalommal azonban nem csak remek borait mutatta meg, hanem bemutatott egy újdonságot, az igazi koktélitalnak való, száz százalékosan szőlőből készült italt, a Verzsüt.

Van egy hely a székesfővárosban, a Szent István téren, a Bazilika mellett, ahol randevúzni lehet a feltörekvő borásznemzedék jeles képviselőivel, illetve híres borászfamíliák második generációjával. Ez a hely nem más, mint a DiVino borbár.  Az olaszos környezetet a Bazilika közelsége, a jó borokat a 26 fiatal borász szövetségeként létrejött Junibor egyesület tagjai adják. A bárban kizárólag magyar borokat találhatunk, kéthetente pedig az éppen soros junior borász segít eligazodni saját kínálatában. A DiVino jelmondata szerint: Magyar borok fiatal vagányoktól vagány fiataloknak a DiVinoban, ahol a bor a közös nevező!

E közös nevezőbe szólt most bele Gál Tibor, aki a Gál Pincészet legújabb különlegességét, de nem egy bort vitt el erre a fiatalokra számító helyre. Ez pedig az a koktálital, mely a keresztségben a Verzsü nevet kapta, s a terméskorlátozás során a tőkékről lekerülő fürtökből préselik, s palackozzák. Gál úgy gondolja, hogy ez a különlegesség elnyeri majd a fiatalok tetszését, szépen belesimul fogyasztási szokásaikba és ki is egészíti azt.

Nincs más hátra, mint kipróbálni egy pikáns koktélban, lime-mal, mentával, megemelni a poharat, s azt mondani: Verzsü!

 .
SZUPERINFO.HU