A rendőrök balesetében elhunyt sofőr a „miskolci volán” dolgozója volt

Akt.:
Összeroncsolódott kamion és autóbusz 2017. október 9-én az M5-ös autópályán, Kecskemétnél, ahol két teherautó és egy rendőröket szállító busz ütközött össze. A balesetben ketten meghaltak.
Összeroncsolódott kamion és autóbusz 2017. október 9-én az M5-ös autópályán, Kecskemétnél, ahol két teherautó és egy rendőröket szállító busz ütközött össze. A balesetben ketten meghaltak. - © MTI Fotó: Donka Ferenc
Miskolc – Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. dolgozója volt az a sofőr, aki hétfőn azt a különjárati buszt vezette, amely súlyos balesetet szenvedett az M5-ös autópályán. A busz szolgálatukból hazatérő határvadász rendőröket szállított haza, Miskolcra. A balesetben a busz 59 éves vezetője és egy 30 éves rendőr életét vesztette.

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. pr-irodavezetője, Ujj Zsuzsanna számolt be nekünk a tényekről, amely szerint a különjárati személyszállítást végző, Szegedről Miskolcra tartó autóbuszuk az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 87-es kilométernél – egyelőre tisztázatlan körülmények között – egy kamionnak ütközött. „A gépkocsivezetőnk, illetve egy utasunk sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen elhunytak, és további 3 utas súlyosan, többen pedig könnyebben sérültek” – fogalmazott Ujj Zsuzsanna.

Mint megtudtuk, az autóbusz egy Irisbus Crossway típusú, 2009-es gyártású távolsági kivitelű jármű, mely a társaságnál 2015-ben állt forgalomba, műszaki vizsgája 2018. július 20-ig érvényes.

halalos3Összeroncsolódott autóbusz és kamion 2017. október 9-én az M5-ös autópályán, Kecskemétnél, ahol két teherautó és egy rendőröket szállító busz ütközött össze. A balesetben ketten meghaltak.
MTI Fotó: Donka Ferenc

“Jól ismerte és kedvelte a járművét”

„Autóbuszvezetőnk nagy vezetési gyakorlattal rendelkező, tapasztalt, lelkiismeretes gépjárművezető, 8 éve dolgozott társaságunknál, azóta nem volt közúti baleset részese – mondta el kérdésünkre Ujj Zsuzsanna. – Az elmúlt két évben a balesetet szenvedett autóbusszal közlekedett elsősorban Miskolc-Debrecen viszonylaton, de rendszeresen végzett különjáratokat is. Jól ismerte és kedvelte a járművét. Családja, valamint az elhunyt utas hozzátartozói felé társaságunk mély részvétét, a sérültek felé együttérzését fejezi ki. Lesújtva állunk a tragédia előtt, melynek okát, körülményeit a rendőrség vizsgálja.”

ÉM-SZB


Videó: RTL Klub


Borsod megyei határvadász halt meg az M5-ösön
Kecskemét, Miskolc - Szolgálatból hazatérő miskolci határvadászok szenvedtek hétfőn súlyos balesetet az M5-ös sztrádán. Hétfőn nem sokkal dél előtt az M5-ös autópálya 87-es kilométerénél, Kecskemét közelében, a Budapest felé vezető oldalon két tehergépkocsi és egy autóbusz eddig tisztázatlan körülm....
SZUPERINFO.HU