A rendőröktől tudta meg, hogy vágott dohányt szállít

  03 nov 2017

Ózd, Sajóvelezd – Több mint félmillió forint értékű vágott dohányt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két szabolcsi férfitől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóvelezdnél.
Két férfivel tartott Ózdra az az Opel, amit Sajóvelezdnél állítottak meg közúti ellenőrzésre a rendőrök. A jármű átvizsgálásakor két, vágott dohánnyal teli nejlonzsákot találtak a csomagtartóban. Értesítették a pénzügyőröket, akik a dohányvágatot lefoglalták, mert annak eredetét vagy jogszerű birtoklását az autóban utazók nem tudták igazolni. Sőt, a sofőr egyenesen azt állította, nem tudta, mit rejtenek az autója csomagtartójába tett zsákok. A másik férfi elismerte, hogy övé a húsz kilogramm, több mint félmillió forint értékű vágott dohány, amit saját fogyasztásra vásárolt az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei piacon.
Az illegális árut a NAV lefoglalta, és orgazdaság miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Emellett mintegy 1 millió forint jövedéki bírságra is számíthat az autó utasa – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.