A sport kiválóságait díjazta Keszthely

Akt.:
A sport kiválóságait díjazta Keszthely
Keszthely város önkormányzata által kiemelten kezelt terület a sport, ennek egyik jele immáron hagyományosan az egyesületek köré­ben évente rendezett ünnepélyes találkozó.

A Balaton Színházban tartott minapi műsoros rendezvényen a helyi sportélet közösségei egymás eredményeit is megismerhették. A városbeli sporttevékenységről, annak támogatásáról valamennyi egyesület munkáját érintve mondott köszöntő beszédet Csótár András, önkormányzati szakbizottsági elnök. A sport iránti igény erősítése kapcsán kiemelte a példamutatást, a családi indíttatást és az iskolai nevelés fontos szerepét. Hangsúlyozta, hogy a városvezetés infrastrukturális fejlesztésekkel és az egyesületek támogatásával, az eredmények elismerésével törekszik szolgálni a tömeg- és az élsportot egyaránt.
Keszthely Város Sportjáért kitüntető címet kapott Varga Sándor testnevelő tanár, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Legjobb Edző elismerésben részesült Keczeli Zoltán, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke. A Legjobb Utánpótlás Edző címet vehette át Csala Tamás, a Kiscápák SE úszóedzője. A Város Legjobb Testnevelő Tanára címmel tüntették ki Kardos Károlyt, az Asbóth Sándor szakképző iskola pedagógusát. Legjobb Szenior Sportoló elismerésben részesült Mészáros László, a Helikon Tenisz Club versenyzője, a Pannon Egyetem Georgikon Karának nyugalmazott tanszékvezetője.
A Legjobb Sportoló kitüntető címben részesült felnőtt kategóriában Licsár Gergő Bálint, a Pelso Kung Fu SE sportolója és Major Veronika, a BEFAG Klub céllövő versenyzője, ifjúsági korosztályban Csahóczi Csanád, a Városi Diáksport Egyesület atlétája és Hetyei Nóra, a Kiscápák SE úszója. Jó tanuló, jó sportoló kitüntető címet kapott megosztva Nett Vivien, a Kiscápák SE úszója és Raffai Kristóf, a Balaton Vívóklub párbajtőrözője.
A kulturális műsorban az Asbóth Regatta tanár-diák zenekar ez alkalomra írt dallal is köszöntötte az eseményt. A Csány-Szendrey Általános Iskola moderntánc csoportja az Irány a vadnyugat című produkciót mutatta be, mellyel tavaly a Magyar Látványtánc Sportszövetség országos versenyén győztes helyezést szereztek.
A fogadáson Nagy Bálint alpolgármester mondott pohárköszöntőt..
SZUPERINFO.HU