A Szentesi Művelődési Központ januári programjai

A Szentesi Művelődési Központ januári programjai
A Szentesi Művelődési Központ változatos programokkal nyitja a 2013-as évet: mesemondó verseny, koncertek, előadások, konferenciák, matinék és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket. 

január 18. 14 óra
Vers és próza (mese) mondó verseny – óvodás kategória
Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Ház

január 19. 9 óra
Vers és próza (mese) mondó verseny – általános iskolás kategória
Az Árpád Szabadidős Sportklub ismét megrendezi a Szentesi Művelődési Központ és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör támogatásával a Magyar Kultúra Napja tiszteletére, a hagyományos vers és próza (mese) –mondó nemzetközi fesztiválját óvodások ill. általános iskolai tanulók számára.
Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Ház

január 19. 20 óra
Kárpátia koncert; vendég: Smokie Joe
A Kárpátia egy 2003-ban alakult magyar nemzeti rock együttes. A Kárpátia egyaránt ír saját számokat és dolgoz fel régi magyar dalokat. A témát tekintve történelmi események, esetleg egy-egy könyv a megihletőjük. Talán a legnépszerűbb, de mindenképpen a legismertebb nemzeti rockzenekar.
Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Ház

január 21. 18 óra
Kertbarát kör – fórum a város vezetőivel
Éves munkaterv szerint, havi két alkalommal tartják foglalkozásaikat. Szakmai előadások mellett szívesen hallgatnak meg irodalmi, történelmi témájú előadásokat is. Az év első foglalkozásán ismét találkoznak a város és különböző szakmai cégek vezetőivel. Ebben az évben is szerveznek tapasztalatcsere látogatást az ország valamelyik kertbarát körénél. Megrendezik a farsangi batyusbált, decemberben pedig évzáró közgyűlésen értékelik az év eredményeit és elfogadják a következő év munkatervét, majd vacsorával egybekötött bállal búcsúztatják az évet.
Helyszín: Móricz Zsigmond Művelődési Ház

január 22. 8.15 és 10.00 óra
Trendhagyó irodalomóra – a Kávészünet duó előadásában
A Trendhagyó Irodalomóra egy interaktív koncert, amelyben a Kávészünet által megzenésített versek elhangzásán túl, a tanulókkal közös éneklés (verstanulás) és a diákok szavalási lehetősége is szerepet kap. A repertoárban számos, a kötelező tananyag részét képező vers is szerepel, de ezeken túlmenően, kortárs költők versei, valamint kevésbé ismert költemények is megszólalnak a nagyjából 45-60 perces előadáson. (előre regisztrált általános- és középiskolás csoportok részére)
Helyszín: Móricz Zsigmond Művelődési Ház

január 22. 16 óra
A jövő elkezdődött: Szeged, a lézerkutatás egyik fővárosa
Prof. Dr. Szabó Gábor rektor (SZTE) előadása
Magyarország Csehországgal és Romániával közösen elnyerte az Extreme Light Infrastructure nevű lézerkutató központ létrehozására kiírt európai uniós pályázatot; a projekt magyarországi helyszíne a Szegedi Tudományegyetemen lesz.
Az Európai Unió döntése után 2015. év végére Szegeden épülhet fel az a kutatási központ, melynek nagyberendezései a világon egyedülálló módon extrém nagy intenzitású és extrém rövid időtartamú fényimpulzusokat fognak biztosítani a nemzetközi tudományos közösség és részben az alkalmazott kutatások számára is.
Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Ház

január 22. 17 óra
Gyermek klub – délutáni matiné
Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Ház

január 27. 8 óra
Horgász Egyesület Közgyűlés
Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Ház

január 29. 10 óra
A Kjt. módosítása, az Szja és járulék szabályok változása, a nyugdíjasok kereseti lehetőségei, valamint az intézmény és hivatali átszervezés munkaügyi kérdéséről szervezett konferencia (regisztráció szükséges), előadó: Blahuth Jánosné
A konferenciával kapcsolatban érdeklődni lehet a 63/314-211 (16-os mellék) vagy a 30/44-12-860-as telefonszámon.
Helyszín: Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ

január 29. 17 óra
Gyermek klub – kézműves foglalkozás
Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Ház

január 31. 8 óra
Mars Magyarország Kft. – konferencia
Helyszín: Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ.
SZUPERINFO.HU