A szóláti Aranytőkén mutatkozhatnak be a tőkék aranyai

Akt.:
A szóláti Aranytőkén mutatkozhatnak be a tőkék aranyai
Egerszólát az Olaszrizling hazája, az idén április 26-án esedékes Aranytőke Borszemle évek óta a település komoly programja, amely igen rangos szakmai megmérettetést jelent a honi borász közéletben. Már várják a mintákat a borversenyre, ahová nem csak a hivatásos borászok remekeit,de a kistermelők borait is várják.

Nevezni április 17. és 19. között lehet az illetékes hegybíróknál, valamint az Egerszóláti Polgármesteri Hivatalban. A szemlén neves borszakértők bírálják a nedűket és szükség esetén segítenek, tanácsokat is adnak a kistermelőknek. A megmérettetésre mindig több száz borral jelentkeznek, kistermelői és versenybor kategóriában.

©

A helyszín idén is az egerszóláti Brezovay kastély lesz. Mint a csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Lőrincz György borász, akinek ember és borszeretete hatja át az eseményt és verseny egyik főszervezője elmondta: az eredményhirdetést az Olaszrizling Fesztiválon tartják szeptember 7-én, ám a különdíjak odaítéléséről már helyben, a verseny végén értesítik a nevezőket. Kiemelte: nagyon fontos, hogy évek óta szakmailag hiteles borversenyt rendeznek Egerszóláton, kijelenthető, hogy Magyarország egyik legszigorúbb megmérettetéséről van szó. Idén ugyan nincs nemzetközi Olaszrizling kategória, de a legjobb Olaszrizling készítőjének idén is különdíjat adnak, mint minden évben. 

©

Kriston István hegyközségi elnök kijelentette: szeretné az Aranytőke Borszemlét Heves megye legnagyobb borversenyévé tenni. A cél az, hogy a következő évben még inkább országos hírű legyen az egerszóláti seregszemle.

Az Aranytőke Borszemle részletes kiírása és a nevezési lap letölthető a www.aranytoke.hu internetes oldalról..
SZUPERINFO.HU