A szolnoki polgármester is tiltakozik a magyar zászló kitiltása miatt

A szolnoki polgármester is tiltakozik a magyar zászló kitiltása miatt
Szolnok, 2013. február 21., csütörtök (MTI) – Szalay Ferenc (Fidesz) szolnoki polgármester szerint ha bárki megtiltotta, hogy Magyarországon egy magyar csapat mérkőzésén a nemzet jelképét, a magyar zászlót a szurkolók bevigyék a csarnokba, akkor az felháborító és megengedhetetlen.

“A nemzet jelképét egy magyar csapat mérkőzéséről senki sem zárhatja ki, megengedhetetlen, hogy ilyen előforduljon Magyarországon, aligha hiszem, hogy bárhol a világon hasonló esetet toleránsan kezelne a közvélemény” – írta csütörtök délután az MTI-hez eljuttatott újabb, pontosított közleményében a megyeszékhely polgármestere.

Szalay Ferenc, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is, módosított állásfoglalásában hangsúlyozta: a szolnoki klub vezetőivel egyeztetve úgy tudja: ők a keddi sportesemény biztosítását végző céggel együtt vizsgálják a beléptetést rögzítő kamerák felvételét.

“Egyet biztosan állítottak: a Szolnoki Olaj KK nem utasított senkit a magyar zászló kitiltására” – tette hozzá a városvezető, jelezve, hogy bízik benne, a jövőben inkább a klub kiváló eredményeiről, a magyar férfi kosárlabda nemzetközi helytállásáról szólnak majd a hírek, mert “mindannyiunknak ez a legfontosabb”.

A polgármester korábbi közleményében még azt tudatta, hogy a rendezőség kizárólag a törvény által előírt veszélyes eszközöket, sértő jelképeket tilthatta volna ki, a magyar zászló pedig értelemszerűen nem tartozik ebbe a körbe, a rendezők túllépték a hatáskörüket, ilyen döntést nem hozhattak volna.

Az üggyel kapcsolatban a Szolnoki Olaj KK csütörtök este kiadott közleményében azt írta: a közelmúltban negatív nemzetközi visszhangot kiváltó labdarúgó-mérkőzés kedvezőtlen tapasztalatai miatt fokozott figyelemmel készült a Hapoel Holon elleni EuroChallenge találkozóra.

A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. honlapján közzétett állásfoglalás szerint a házigazdák az érintett szervezetekkel, valamint a vendégcsapat biztonsági szolgálatával egyeztetve szervezték meg a mérkőzést. Mint írták, a klub arra törekszik, hogy a rendezvényein politikai, vallási, felekezeti hovatartozással kapcsolatban kirekesztő megnyilvánulások ne forduljanak elő.

A Jobbik csütörtöki közleményében írt arról, hogy a párt “értetlenül és mélységesen felháborodva” áll a Szolnoki Olaj KK-Hapoel Holon nemzetközi kosárlabda-mérkőzésen történtek előtt, közlésük szerint ugyanis a keddi meccsen a biztonságért felelős cég nem engedte, hogy a hazai csapat szurkolói a mérkőzésre bevigyék a magyar zászlókat. A párt javasolta, hogy Szalay Ferenc kérjen bocsánatot a szurkolóktól.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a történtekkel kapcsolatban szerdán azt közölte, hogy a mérkőzést a szolnoki rendőrkapitányság érvényes szerződés alapján biztosította. A normál biztonsági kockázatú meccsen a kapitányság két járőre látott el szolgálati feladatot. A beléptetést nem a rendőrség végezte, a mérkőzés ideje alatt rendőri intézkedés nem történt..
SZUPERINFO.HU