A Szparinál szó sincs tulajdonosváltásról

Akt.:
A Szparinál szó sincs tulajdonosváltásról
© Illusztráció: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Révész Bálint keményebb számonkérést ígér és büszke a saját nevelésű fiatalokra.

Mozgalmas esztendőt zárt a Nyíregyháza Spartacus. Sajnos az őszi szezon elsősorban nem a sikerekről, a parádés játékokról és a pontok szorgalmas gyűjtögetéséről szólt. A csapat a bajnoki sorozat idei részét a tizennegyedik helyen zárta huszonöt ponttal. Egy esztendővel korábban szintén huszonegy forduló után a negyedik helyen posztolt a csapat harmincnégy ponttal.

Nyáron változások voltak a szakmai stábban, Bozsik József vezetőedzővel indult meg a munka. Az eredmények nem jöttek (tíz forduló hét pont, ezért októberben a klub elköszönt a trénertől, majd novemberben a szakmai igazgatói titulussal bíró Bozsik Pétertől is. Lengyel Roland vezetésével tizenegy meccs alatt tizennyolc ponttal gazdagodott az alakulat. És a napokban jött az újabb váltás híre. Eszerint az új vezetőedző Zoran Szpisjak, a szakmai igazgató pedig Purguly Árpád.

Ezek tények, néhányan pedig úgy vélik tudni, hogy tulajdonosváltás lesz a Szparinál….

– Ez nem igaz – vágta le egy suhintással a hírkacsa fejét Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus elnöke. – Nem tudom kik és miért híresztelnek ilyet, de az alaptalan. Akik ismernek tudják, hogy ha én valamit elkezdek, azt végig is viszem. A gazdasági életben nem véletlenül vívtam ki azt pozíciót, amiben vagyok, illetve van a cégcsoportom. Sajnos hibásnak érzem magam abban, hogy az elmúlt időszakban ezek megtörténhettek a klubnál. Immáron végérvényesen tudomásul kellett vennem, hogy ami a gazdasági életben megy, a focinál még nem. Ott a terveknek, számoknak egyértelmű felelősei vannak, a számonkérés rendszeres, következetes. Aki jobban teljesít, az jutalmat kap, aki hibázik az büntetést. Egyértelmű a felelősség kérdése.

– Úgy vélem, a Szparinál már eddig is értünk el szép eredményeket és ezután is fogunk. Sajnos a szakmai vezetésben eddig nem volt olyan kemény és következetes munka, számonkérés, amire szükség van, és ami januártól így lesz. A kudarcok, a hibák mellett azért van mire büszkének is lennünk, például a saját nevelésű fiatalokra. Örömteli, hogy Végső Előd, Kulcsár Hunor és Starosta Dávid játéka egyre biztatóbb, a mosonmagyaróváriak ellen pedig Kovács Norbert és Tangel László is lehetőséget kaptak. Kis szerencsével mindketten gólt is szerezhettek volna.

– Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy folytatom a munkát de az eddigiektől keményebb, de igazságos lesz a számonkérés. Bízom benne, hogy még sok örömet szerzünk a Szpari szurkolóinak- így Révész Bálint.

ML.
SZUPERINFO.HU