A technika áldásos hatásai

Barnóczki Gábor (balra) és Miklós Tibor átadója
Barnóczki Gábor (balra) és Miklós Tibor átadója - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Látássérültek számára, ingyenes Hangos Biblia-alkalmazást adott át a Bartimeus Egyesület.

Hangos Biblia lejátszására is alkalmas Messenger 5.1 készülékeket és egy Braille-­Bibliát adtak át a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének Jókai úti központjában az egyesületi tagoknak díjmentesen, a Bartimeus Egyesület jóvoltából. A készülék alkalmas egyéb funkciók használatára, például SD-memóriakártyával MP3 lejátszóként és rádióhallgatásra is. Az ünnepélyes átadón részt vett mindkét egyesület elnöke, a helyieket képviselve Barnóczki Gábor, a Bartimeus részéről pedig Miklós Tibor. Emellett a Református Missziói Központ Vakmisszióját Nógrádiné Kovács Alexandra, a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközséget és diakóniai szolgálatát pedig Bodáné Falucskai Ilona lelkészek képviselték, akik zenei és igei szolgálattal készültek.

A készülék a misszió része

– Rendhagyó, de reméljük, hogy hagyományteremtő a rendezvényünk. A két egyesület együttműködése 2017 decemberében kezdődött. Elnökségi ülésen voltam Szűcs Zsuzsanna alelnökkel közösen, amikor értesítettek a kollégáim, hogy egyik egyesületi tagunk szeretne hangos Bibliához jutni és tudja, hogy a fővárosban ez lehetséges a Bartimeus Egyesületnél, amely egy keresztény szervezet. Mi készséggel teljesítettük a kérést, és találkoztunk a Kálvin tér környékén Miklós Tiborral. Akkor egyeztünk meg benne, hogy felvesszük egymással a kapcsolatot – osztotta meg Barnóczki Gábor.

Ezek után Miklós Tibor, aki maga is látássérült, megosztotta, hogyan talált rá hivatására, és bemutatta a készüléket. Egyesülete céljáról pedig megtudtuk, hogy a magyarországi és közép-európai vakok és gyengén látók számára keresztény anyagok és programok elérését teszi lehetővé, és kapcsolatot épít a fogyatékkal élők és Jézus Krisztus evangéliuma között.

ÉM-DA


Budapest - A felnőttként látásukat vesztett embereknek segít elsajátítani a Braille-jelek használatát az az ábécéskönyv, amelyet pénteken mutattak be Budapesten, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) székházában. A hiánypótló, oktatást segítő kiadványt az MVGYOSZ Braille...



.
SZUPERINFO.HU