Frissítve:

A tiltakozó lakók véleménye nem vész el

A tiltakozó lakók véleménye nem vész el
A Budai fonódó villamoshálózat projektet bírálták előző számunkban a megvalósítás helyszínén lakók. Panaszukat meghallgatták.

hiba beküldése

A lakók súlyos problémaként rótták fel, hogy panaszaikat nem volt, aki meghallgassa. A budapesti Szuperinfó közölte a beadványukat, melyet később a Budapesti Közlekedési Központ lakossági fórum keretében befogadott. A BKK az üggyel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adta. A lakosok által összeállított, a projekt által érintett térségből 153 aláírást tartalmazó dokumentumot a 2013. április 3-ai lakossági fórumon átadták a lakók a BKK részére, az korábban nem érkeztek meg társaságunkhoz, de természetesen a II. kerületi önkormányzat alaposan és mindvégig képviselte a helyben élők szempontjait, érdekeit. A budai fonódó villamoshálózat megvalósításának alapvető célja, hogy a főváros budai oldalán egy környezetkímélő, megbízható és gyors eszközzel megvalósítsa az észak-déli átjárhatóságot.Kevesebb zaj 

A BKK előtt is pontosan ismert az, hogy a budai fonódó villamoshálózat kialakításával a Margit híd budai hídfője térségében bizonyos háztömbök parkolási lehetőségei jelentősen szűkülnek, továbbá tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi, rossz állapotú villamospályákon közlekedő, korszerűtlen járművek aggodalmat váltanak ki a beavatkozási területen élőkben. A negatív hatások minimalizálása céljából a fejlesztés műszaki tartalmát jelentősen kibővítettük, melynek keretében a Török utcában és a Vidra utcában teljes hosszon, a Frankel Leó utcában és a Bécsi úton pedig a Margit körúttól a Nagyszombat utca vonaláig korszerűsítjük a villamospályát, az útpályát és a járdákat is, a felsorolt területek tehát faltól-falig megújulnak. Az előzőeken túl a nagykörúti villamosok leromlott és igen jelentős zajterhelést okozó, nagypaneles pályaszakaszát is korszerűsítjük a Margit híd budai hídfője és a Török utcai csomópont között. A korszerűsítés során a jelenlegi környezetvédelmi előírásoknak megfelelő zaj- és rezgéscsillapítási képességű pályaszerkezeteket építünk, melyek biztosítják azt, hogy a beavatkozási terület jelentős részén érdemben csökkenjen a maihoz képest a zaj- és rezgésterhelés, illetve a fennmaradó területeken a jelenlegihez képest semmilyen növekedés ne legyen a zaj-, illetve rezgésterhelés tekintetében. Jelenleg a 17-es villamosok óránként és irányonként 6 alkalommal indulnak, míg a fejlesztést követően a 19-es, 41-es és 61-es villamosok csúcsidőszakokban 16, napközben 14, az esti időszakban 9, hétvégén napközben pedig 12 alkalommal közlekednek majd óránként egy irányba. 

Tervezett forgalom 

A tervezés során számtalan mérés és szimuláció készült arról, hogy a növekvő villamosforgalomnak milyen hatása van a közúti közlekedésre, és részletesen elemzésre került a jelenlegi és a tervezett forgalmi rend is. A vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a közúti forgalom jelenlegi kapacitása a projekt hatására nem csökken, így a közúti forgalom lassulása, illetve ebből eredő környezeti többletterhelés nem várható. A Frankel Leó utca Margit körút és Vidra utcai közötti szakasza továbbra is gyalogosfelület marad, amelyen a villamos északi irányba át fog haladni, csúcsidőszakban 7-8, napközben 10, este 20, hétvégén pedig 15 percenként. Mivel a villamos az aluljáró lépcsőlejárata helyén fog bekanyarodni, a jelenleg a területen található fák továbbra is megmaradnak, azokat nem szükséges kivágni. Az aluljáró déli oldalán a lépcsőkar megszüntetésével a díszburkolattal ellátott gyalogosfelület mérete jelentősen növekszik. A Frankel Leó utcai gyalogos-aluljáró teljes elbontását tervezzük, mivel annak későbbi hasznosítása valóban nehézkes volna úgy, hogy csak a déli oldali lépcsőkarokról közelíthető meg. Az aluljárónak már ma sincs közlekedési funkciója, mivel a Margit híd felújítása keretében létesített felszíni kijelölt gyalogátkelőhely biztosítja a Margit körút akadálymentes keresztezését a gyalogosok számára. 

Egyeztetnek a lakókkal 

A legutóbbi lakossági fórumon elhangzott észrevételek alapján a tervezőnk bevonásával ismételten felülvizsgáljuk a bemutatott forgalmi rendeket, és továbbra is vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy az elvesző parkolóhelyek egy részét néhány perces gyaloglási távolságon belül visszapótoljuk. A részletek kidolgozását követően tervezzük továbbá elképzeléseink ismételt bemutatását, kifejezetten a Margit körút – Frankel Leó utca – Török utca háromszögben élők részére.

 

BKK Sajtókommunikációs Iroda

 További hírek a Budapest kategóriából
Videó: Magyarország kétbalkezes tolvajai
Vígjátékba illő bűncselekmények: túszejtés kóláért, részeg betörések, illetve tolvaj, aki saját magát [...] tovább »
Curling Eb – Súlyos magyar vereség a nőknél
Budapest/St. Gallen - A magyar női válogatott súlyos, 13-1-es vereséget szenvedett Svédországtól a St. Gallen-i [...] tovább »
Mintegy 250 millió forintra pályázhatnak fogyatékkal élőket segítő szervezetek
Budapest - Mintegy 250 millió forintra pályázhatnak a fogyatékkal élők társadalmi befogadását és [...] tovább »
Curling Eb – Túlórában győztek a magyar férfiak
Budapest/St. Gallen - A magyar férfiválogatott 8-7-re nyert a St. Gallen-i curling Európa-bajnokság B [...] tovább »
A Skoda 2020-tól elektromos autókat is gyárt
Budapest - A Volkswagen német konszernhez tartozó Skoda Auto 2020-tól megkezdi az elektromos autók gyártását - [...] tovább »
Külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy békési tanár
Budapest - Külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy békési tanár, de a repülőtéren lebuktak - [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Férfi kézilabda NB I – Idegenbeli sikerek
Budapest - A címvédő Veszprém, valamint a Szeged is idegenben nyert a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján. tovább »
Dávid a naményi Góliát
Vásárosnamény - A beregi támadó klasszikus mesternyolcassal tette emlékezetessé maga számára az idényt. tovább »
Túl a koponyaműtéten: Dávid jól van!
Kótaj - A három órás beavatkozást követően a huszonegy éves játékos nem érez fájdalmat. tovább »
Szpari – Túl a műtéten, jöhet a rehabilitáció
Nyíregyháza - Szokol Zsolt lőni készült, amikor részlegesen szakadt a szalag, de ez később derült ki. tovább »
Berki Krisztiánnak már csak minimális fájdalmai vannak
Budapest - Szeptemberi vállműtéte után jól halad a felépülése Berki Krisztián olimpiai, világ- és [...] tovább »
Ilyen, amikor a név kötelez
Nyíregyháza - Gönczi János kapitányként debütált, a fiai pedig diadalmaskodtak a küzdősport gálán. tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása