Frissítve:

A világ gyémánttengelyén

„ Nem szükséges, hogy én írjak verset, de úgy látszik, szükséges, hogy vers írassék, különben meggörbülne a világ gyémánttengelye.

hiba beküldése


József Attila idézett szavainak igazságát hirdeti a magyar költészet napja, amit 1964 óta ünnepelünk április 11-én, a halhatatlan poéta születésnapján. Keszthelyen a Goldmark Károly Művelődési Központ az ismeretterjesztő előadássorozattal is kapcsolódik az ünnephez. Az intézmény keretei közt működő Tájak Korok Múzeumok helyi Kőrösi Csoma Sándor Klubja rendez előzetes programot április 5-én. A házigazdája ezúttal a
Fejér György Városi Könyvtár lesz: „Milyen volt szőkesége…”  címmel Juhász Gyula szerelmes verseiről 16 órától tart előadást Kardos Gy. József, nyugalmazott tanár, író. A Balaton Színházban a jeles nap előestéjén rendeznek irodalmi estet: április 10-én, 17 órakor Csányi Zoltán tart előadást Rejtő Jenőt megidézve, életének örömeivel és szenvedéseivel.
Új kötet is született: a keszthelyi irodalmi élethez szorosan kötődő Kanizsa József, zalai születésű író-költő eddigi műveiből való válogatással jelentetett meg kisantológiát. Az alkalmi kiadvánnyal egyben a hit éve előtt is tiszteleg a szerző, aki ezért a város könyvtára mellett a Ranolder János katolikus általános iskolát is megajándékozta művével..
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása